Μητσοτάκης: Πολύ σημαντική η πρόταση Κομισιόν για πλαφόν στο ΦΑ

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει την πρόταση στη Προέδρου της Κομισιόν ως ένα πολύ σημαντικό βήμα

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζει την πρόταση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φον ντερ Λάιεν για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει την πρόταση στη Προέδρου της Κομισιόν ως ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα συμβάλει στην στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στην προσπάθεια της Ρωσίας να εργαλειοποιήσει την ενέργεια ως όπλο.

>>Διαβάστε επίσης: Ουρσουλα: Προτείνει προσωρινό πλαφόν στο φυσικό αέριο<<

«Η πρόταση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής ανώτατου ορίου τιμών στο TTF ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Ανυπομονώ για τις συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον σχεδιασμό ενός ανώτατου ορίου που θα διασφαλίζει την προσφορά, θα διατηρεί τις τιμές σε λογικά επίπεδα και θα διατηρεί την εσωτερική αγορά», συμπληρώνει.

>>Διαβάστε επίσης: Κομισιόν: Crash test σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές ξεκινά η ΕΕ<<

«Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε δραστικά τους πολίτες μας ενάντια στην οπλοποίηση της ενέργειας από τη Ρωσία», καταλήγει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

>>Διαβάστε επίσης: Ποιος «σκότωσε» τους αγωγούς Nord Stream;<<

Νωρίτερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του για την επιστολή της Προέδρου της Κομισιόν, έκανε λόγο για μια εξέλιξη που δικαιώνει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης.

>>Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή επάρκεια το χειμώνα και χωρίς ρωσικό αέριο<<

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση».

ΚΥΠΕ

 
4282