Το συμβόλαιο επομένου μήνα υποχώρησε κατά 0,32 ευρώ στα 3,50 ευρώ

Η τιμή του φυσικού αερίου υποχώρησε σε νέα χαμηλά σήμερα, καθώς στον ολλανδικό κόμβο TTF το προημερήσιο συμβόλαιο έφτασε τα 2,35 ευρώ ανά μεγαβατώρα μετά από πτώση 1,10 ευρώ.

Το συμβόλαιο επομένου μήνα υποχώρησε κατά 0,32 ευρώ στα 3,50 ευρώ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αναλυτής που μίλησε στο Montel δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρατηρηθούν αρνητικές τιμές και στο φυσικό αέριο όπως είχε συμβεί στο αργό πετρέλαιο, καθώς οι αποθήκες της Ευρώπης έχουν γεμίσει περισσότερο από ότι συνηθίζεται για αυτή την περίοδο του έτους.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
 

 
1727
Thumbnail

Την τελική επενδυτική απόφαση έλαβε η κοινοπραξία εταιρειών EDF Renewables, Enbridge και WPD για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Fecamp συνολικής ισχύος 500 MW, στη βορειοδυτική Γαλλία. Οι εργασίες κατασκευής του πάρκου προγραμματίζεται να ξεκινήσουν εντός του μήνα.

ad1mobile

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το renews.biz, το “κεφάλαιο” της χρηματοδότησης έκλεισε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ, υπεγράφη συμφωνία με την Siemens Gamesa για την προμήθεια 71 ανεμογεννητριών τύπου 7.0-154, και οι οποίες θα εγκατασταθούν σε απόσταση από 13 έως 22 χιλιόμετρα από την ακτή.

>>> Ειδήσεις – Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<< 

ad2mobile

Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων η πλειοψηφία θα χρηματοδοτηθεί μέσω χρέους σε επίπεδο έργου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι βάσει χρονοδιαγράμματος, το πάρκο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023.

article 1