Νέο φ/β πάρκο από την Bioland στο Νικητάρι

Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 0,38 MW θα ανεγερθεί στην τοποθεσία «Τρουλλήν του Κιαττίπη»

Ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών για έγκριση κατατέθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 0,38 MW στην περιοχή της κοινότητας Νικητάρι.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα κατασκευαστεί από την εταιρεία BIOLAND Energy Ltd σε ιδιωτική γη στην τοποθεσία «Τρουλλήν του Κιαττίπη».

1

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του έργου που κατατέθηκε, στο τεμάχιο γης όπου θα κατασκευαστεί το φωτοβολταϊκό πάρκο δεν διεξάγονται οποιεσδήποτε δραστηριότητες και το συνολικό εμβαδόν του είναι 7,823 m2.

Επίσης, σημειώνεται ότι σε απόσταση 900m βόρεια του έργου βρίσκεται ο οικιστικός πυρήνας  της κοινότητας Νικητάρι και 1,7km βορειοδυτικά του ο αστικός πυρήνας της κοινότητας Βυζακιά.

Εντός του τεμαχίου υπάρχουν αμυγδαλιές, μοσφιλιές, αγρελιές, ελιά και άγρια ξηρική βλάστηση. Το ανατολικό σύνορο του τεμαχίου διασχίζεται από τον Ποταμό Ελιάς.

1

Όπως αναφέρεται στη μελέτη του έργου, το φωτοβολταϊκό πάρκο θα αποτελείται από:

  • 1,387 Φωτοβολταϊκά πλαίσια (275W),
  • Μεταλλικές βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών συστημάτων,
  • Μετατροπείς δικτύου,
  • Δωμάτια μετασχηματιστών,
  • Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό,
  • Δωμάτιο Μετρητών ΑΗΚ,
  • Περίφραξη περιμετρικά του τεμαχίου.

>>> Ειδήσεις - Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<<

 

Το σύστημα παραγωγής αναμένεται να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και να ελέγχεται από αυτόματο κεντρικό σύστημα. Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα καλύπτει έκταση όλο το εμβαδόν του τεμαχίου (7,823 m2) και η ενέργεια που θα παράγει θα είναι 557MWh/year.

Κώστας Μηλικούρης
 
1046
Thumbnail

Στη χορήγηση δανείου 400 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η μεγαλύτερη τράπεζα δανεισμού της Ρωσίας Sberbank με αντικείμενο την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου στην Τουρκία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η τράπεζα και μεταδίδει το Reuters.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η δανειακή σύμβαση διάρκειας 7 ετών συνάφθηκε με μια θυγατρική της Rosatom, την κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας και η οποία συμμετέχει στην κατασκευή της πυρηνικής μονάδας στην Τουρκία. 

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο πυρηνικός σταθμός ισχύος 4,800 MW σκοπό έχει να μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας σε εισαγωγές ενέργειας, ενώ να υπογραμμιστεί ότι σημαντικές καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί στην υλοποίησή του, δεδομένου ότι η αρχική σύμβαση υπεγράφη το 2010.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Τον Ιούνιο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν οι εργασίες του πρώτου αντιδραστήρα του σταθμού έως το 2023, όταν και προγραμματίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων της Τουρκικής Δημοκρατίας.

energypress.gr

article 1