Νέο φωτοβολταϊκό πάρκο 2.24 MW στο Μαρώνι

Το νέο φ/β πάρκο θα ανεγερθεί σε ιδιωτική γη 1,7km από το Μαρώνι και 2,5kμ από τον Ψεματισμένο

Νέο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 2.24 MW στην περιοχή της κοινότητας Μαρώνι προτίθεται να ανεγείρει η εταιρεία BIOLAND LTD.

Για το έργο έχει ήδη κατατεθεί σχετικό αίτημα από την εταιρεία στην αρμόδια πολεοδομική αρχή και αυτό προτείνεται να ανεγερθεί σε ιδιωτική γη που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Μαρώνι στις τοποθεσίες «Παμπουλλάρι της καλαμάργας» και «Παμπουλλάρι της αυγής»

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων είναι 44,476 m2 και βρίσκονται σε απόσταση 1.7km βορειοανατολικά του πυρήνα της οικιστικής περιοχής της κοινότητας Μαρώνι και 2,5km ανατολικά του πυρήνα της οικιστικής περιοχής της κοινότητας Ψεματισμένος.

1

Όπως αναφέρει σχετική μελέτη για το έργο, εντός των τεμαχίων δεν πραγματοποιούνται οποιεσδήποτε δραστηριότητες. Υπάρχουν 25 ελαιόδεντρα και 8 τερατσιές. Επίσης, εντοπίστηκε οχετός (γεφύρι) το οποίο διασχίζει τον δρόμο στο δυτικό σύνορο ενός από τα τεμάχια.

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια που θα εγκατασταθούν θα εισαχθούν από το εξωτερικό και θα τοποθετηθούν σε σταθερές μεταλλικές βάσεις. 

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα αποτελείται από:

  • 8,170 Φωτοβολταϊκά πλαίσια (275W),
  • Μεταλλικές βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών συστημάτων,
  • Μετατροπείς δικτύου,
  • Δωμάτια μετασχηματιστών,
  • Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός,
  • Δωμάτιο Μετρητών ΑΗΚ, και
  • Περίφραξη περιμετρικά των τεμαχίων.

Το σύστημα παραγωγής αναμένεται να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και να ελέγχεται από αυτόματο κεντρικό σύστημα. Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα καλύπτει περίπου το 77% του συνολικού εμβαδού των τεμαχίων όλη την έκταση του τεμαχίου (34,250 m2) και η ενέργεια που θα παράγει το Έργο υπολογίζεται να είναι περίπου 3,280MWh/year.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

 

Η παραγόμενη ενέργεια θα διοχετεύεται στο δίκτυο της ΑΗΚ.

Κώστας Μηλικούρης
 
847
Thumbnail

«Δεν μπορεί να επιτρέπεται στην Τουρκία να παραβιάζει την κυριαρχία ενός κράτους μέλους της ΕΕ», έγραψε πριν από λίγο με ανάρτησή του το Twitter, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτική Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επικεφαλής υποψήφιος του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

ad1mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου», τονίζει ο επικεφαλής υποψήφιος του ΕΛΚ. 

«Οι πολίτες της Κύπρου μπορούν να βασίζονται στην υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας», καταλήγει στο μήνυμά του.

ΚΥΠΕ - Αθανάσιος Αθανασίου

article 1