Νέο φωτοβολταϊκό πάρκο 2.24 MW στο Μαρώνι

Το νέο φ/β πάρκο θα ανεγερθεί σε ιδιωτική γη 1,7km από το Μαρώνι και 2,5kμ από τον Ψεματισμένο

Νέο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 2.24 MW στην περιοχή της κοινότητας Μαρώνι προτίθεται να ανεγείρει η εταιρεία BIOLAND LTD.

Για το έργο έχει ήδη κατατεθεί σχετικό αίτημα από την εταιρεία στην αρμόδια πολεοδομική αρχή και αυτό προτείνεται να ανεγερθεί σε ιδιωτική γη που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Μαρώνι στις τοποθεσίες «Παμπουλλάρι της καλαμάργας» και «Παμπουλλάρι της αυγής»

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων είναι 44,476 m2 και βρίσκονται σε απόσταση 1.7km βορειοανατολικά του πυρήνα της οικιστικής περιοχής της κοινότητας Μαρώνι και 2,5km ανατολικά του πυρήνα της οικιστικής περιοχής της κοινότητας Ψεματισμένος.

1

Όπως αναφέρει σχετική μελέτη για το έργο, εντός των τεμαχίων δεν πραγματοποιούνται οποιεσδήποτε δραστηριότητες. Υπάρχουν 25 ελαιόδεντρα και 8 τερατσιές. Επίσης, εντοπίστηκε οχετός (γεφύρι) το οποίο διασχίζει τον δρόμο στο δυτικό σύνορο ενός από τα τεμάχια.

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια που θα εγκατασταθούν θα εισαχθούν από το εξωτερικό και θα τοποθετηθούν σε σταθερές μεταλλικές βάσεις. 

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα αποτελείται από:

  • 8,170 Φωτοβολταϊκά πλαίσια (275W),
  • Μεταλλικές βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών συστημάτων,
  • Μετατροπείς δικτύου,
  • Δωμάτια μετασχηματιστών,
  • Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός,
  • Δωμάτιο Μετρητών ΑΗΚ, και
  • Περίφραξη περιμετρικά των τεμαχίων.

Το σύστημα παραγωγής αναμένεται να είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και να ελέγχεται από αυτόματο κεντρικό σύστημα. Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα καλύπτει περίπου το 77% του συνολικού εμβαδού των τεμαχίων όλη την έκταση του τεμαχίου (34,250 m2) και η ενέργεια που θα παράγει το Έργο υπολογίζεται να είναι περίπου 3,280MWh/year.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

 

Η παραγόμενη ενέργεια θα διοχετεύεται στο δίκτυο της ΑΗΚ.

Κώστας Μηλικούρης
 
691
Thumbnail

Η ρωσική κυβέρνηση αναμένεται να διαθέσει εφέτος περίπου 220 δισεκατομμύρια ρούβλια (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια) από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που προβλέπει να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου, δήλωσε αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Οικονομικών.    
    
Η ρωσική κυβέρνηση και οι πετρελαϊκές εταιρείες είχαν καταλήξει τον περασμένο χρόνο σε συμφωνία, η οποία προέβλεπε την μείωση των τιμών χονδρικής στο εσωτερικό της χώρας ως ένα προσωρινό μέτρο, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές κόστους στο πετρέλαιο και το ντίζελ που είναι ένα πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα.   

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Με βάση τη συμφωνία αυτή, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τον Νοέμβριο και θα έχει ισχύ έως τις 30 Ιουνίου, οι πετρελαϊκές εταιρείες θα μπορούν να αυξάνουν σταδιακά τις τιμές κόστους, οι οποίες άρχισαν να αυξάνονται ακολουθώντας τις διεθνείς τιμές πετρελαίου.  

Η Ρωσία η οποία συμμετέχει στην διεθνή συμφωνία για την μείωση της παραγωγής του πετρελαίου, ευνοήθηκε με το να ενισχύσει την τιμή του αργού πετρελαίου που αποτελεί και τη βασική πηγή κρατικών εσόδων. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή είχε την δική της επίδραση στην εσωτερική αγορά, καθώς το κόστος της βενζίνης είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τον πληθωρισμό και την πολιτική της Κεντρικής τράπεζας στην διαμόρφωση της ισοτιμίας του ρωσικού νομίσματος.   
    
Ο Αλεξέι Σαζάνοφ, επικεφαλής της διεύθυνσης φορολόγησης του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι τον Φεβρουάριο το κράτος κατέβαλε στις πετρελαϊκές εταιρείες τα ποσά των 20-30 δισεκατομμυρίων ρουβλίων για να παραμείνουν υπό έλεγχο οι τιμές των καυσίμων.    
   
Η Ρωσία χρησιμοποιεί το Ταμείο Εθνικού Πλούτου ως μαξιλάρι ασφαλείας για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες κρίσεις που προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες, για να πληρώνει τις συντάξεις ή, για να στηρίξει κάποια μεγάλα δημόσια έργα. Οι κανόνες που διέπουν την χρήση των κονδυλίων είναι αυστηροί καθώς το κράτος θέλει να διατηρήσει το Ταμείο Εθνικού Πλούτου.    

Ο Σαζάνοφ δήλωσε πως η εκτίμηση του είναι ότι για όλο το διάστημα του 2019, το Ταμείο Εθνικού Πλούτου θα καταβάλλει στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες περίπου 210 δισεκατομμύρια ρούβλια.  

«Εάν πληρώνουμε τα χρήματα θέλουμε να έχουμε μια ποιοτική υπηρεσία ως ανταπόδοση. Η υπηρεσία αυτή πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα ο καταναλωτής να βλέπει ότι οι τιμές στα βενζινάδικα είναι ανταποδοτικές των ποσών που καταβάλλονται στις πετρελαϊκές εταιρείες», δήλωσε ο Σαζάνοφ.      

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σύμφωνα με τους «δημοσιονομικούς κανόνες» οποιαδήποτε έσοδα που προέρχονται από τις τιμές του πετρελαίου και υπερβαίνουν τα 40 δολάρια το βαρέλι, πηγαίνουν στο Ταμείο Εθνικού Πλούτου, το οποίο συνιστά τμήμα των αποθεμάτων χρυσού και διεθνών συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσίας, τα οποία διαχειρίζεται η Κεντρική Τράπεζα.    

ad2mobile

Το Εθνικό Ταμείο Πλούτου αυτή την στιγμή διαθέτει 59 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να τετραπλασιάσει το απόθεμα του, φθάνοντας τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012, ποσό που αναλογεί στο 12% του ΑΕΠ της χώρας.  

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

article 1