Νορβηγία:Επενδύει 11,3 εκ για Κέντρο Ερευνών για αιολική ενέργεια

Τα «μεγάλα» ονόματα

Αποφασισμένη να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία της στην αιολική βιομηχανία εμφανίζεται η Νορβηγία, μετά την απόφασή της να συνδράμει με 11,3 εκατομμύρια ευρώ την δημιουργία ενός κέντρου ερευνών για την αιολική ενέργεια, με την υπεράκτια αιολική ενέργεια να αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του νέου κέντρου.

Ειδικότερα, η επένδυση ανακοινώθηκε χθες (11/1ο) από την Υπουργό Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας Τίνα Μπρου, πράγμα βέβαια που το είχε εξαγγείλει νωρίτερα μέσα στο χρόνο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Η ταχύτατη ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας διεθνώς προσφέρει τρομερές ευκαιρίες για τις νορβηγικές επιχειρήσεις. Η έρευνα και η ανάπτυξη (Research and Development) είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσουμε μικρότερα κόστη, μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και βελτιωμένα μοντέλα για τα έργα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός της Νορβηγίας.

Το κέντρο έρευνας, το οποίο θα λέγεται NorthWind, θα φέρει μαζί 50 εταίρους από ερευνητικά ινστιτούτα και την βιομηχανία από όλο τον κόσμο, με σκοπό να εργαστούν πάνω σε καινοτομίες και λύσεις που θα καταστήσουν την αιολική ενέργεια φθηνότερη, περισσότερο αποτελεσματική και περισσότερο βιώσιμη.

Ανάμεσα στα ονόματα που αναμένεται να πάρουν μέρος στην «ερευνητική» πρωτοβουλία της νορβηγικής κυβέρνησης είναι οι εταιρείες: Equinor, Fred. Olsen Renewables, ABB, Fugro, NKT, Nexans κα.  

energypress.gr

 
2680
Thumbnail