ΟΕΒ: Να σταματήσει η άδικη στοχοποίηση των ΑΠΕ

Με αυτό τον τρόπο θα είναι εφικτή η ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση για το θέμα, τονίζει η Ομοσπονδία

Έκκληση προς το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη δημοσιότητα, ώστε να σταματήσει η άδικη, όπως την χαρακτηρίζει, στοχοποίηση των ΑΠΕ, απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΟΕΒ τονίζοντας ότι «με αυτό τον τρόπο θα είναι εφικτή η ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση για το θέμα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αξιοποιούνται ανεξάντλητοι πόροι που είναι διαθέσιμοι σε τοπικό επίπεδο, αυξάνονται οι θέσεις εργασίας, μειώνεται η εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, μειώνονται οι εκπομπές ρύπων στο περιβάλλον και βελτιώνεται η ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού».

>>> Διαβάστε ακόμη: Διευκρινήσεις Υπ. Ενέργειας για ευρήματα Οδυσσέα για Σχέδιο ΑΠΕ <<<
 
Οι επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, προσθέτει η ΟΕΒ, έχουν βοηθήσει την Κύπρο να φτάσει πιο κοντά στους στόχους του 2020, για αύξηση του μεριδίου της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αλλά και στη μείωση θερμοκηπιακών αερίων.
 
«Η πλειοψηφία των τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών, μπορεί σήμερα να είναι σχεδόν ανταγωνιστικές των συμβατικών πηγών, πράγμα που δεν ίσχυε πριν από μία δεκαπενταετία. Για το λόγο αυτό είχαν υιοθετηθεί και τα ανάλογα μέτρα οικονομικής στήριξης από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ», υπογραμμίζει.
 
Όπως σημειώνει, «οι μηχανισμοί στήριξης των ΑΠΕ τέθηκαν στο στόχαστρο διαφόρων φορέων, ως αιτία αύξησης του κόστους των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι απαραίτητο να γίνουν κατανοητές οι οικονομικές πτυχές του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι η κρατική στήριξη, είναι όντως αναγκαία, για να επιτευχθούν οι κλιματικοί και ενεργειακοί στόχοι και να αποκομιστούν μακροπρόθεσμα οφέλη και ότι αυτή δεν οδηγεί σε ανεξέλεγκτα κέρδη», τονίζει.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ως εκ τούτου, η ΟΕΒ απευθύνει έκκληση προς το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη δημοσιότητα, ώστε να σταματήσει η άδικη στοχοποίηση των ΑΠΕ. «Με αυτό τον τρόπο θα είναι εφικτή η ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση για το θέμα», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Tags
 
1992
Thumbnail