Πάει Υπουργικό και ανακοινώνεται σχέδιο €600.000 για φωτοβολταϊκά

Θα αφορά εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κατοικίες – Πόση θα είναι η επιχορήγηση – Ποιοι οι δικαιούχοι

Ενώπιον Υπουργικού τίθεται σήμερα (10/5) προς έγκριση η εισήγηση της Υπουργού Εμπορίου, Νατάσας Πηλείδου, για την προκήρυξη νέου σχεδίου που θα αφορά την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες. 

>>> ΝΕΟΤΕΡΟ: Εγκρίθηκε νέο Σχέδιο - €450 χορηγία για εγκατάσταση θερμοσίφωνα <<<

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Brief το σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό της τάξεως των €600.000 – το οποίο είναι αυξημένο σε σχέση με προηγούμενα σχέδια – ωστόσο δεν θα έχει αναδρομική ισχύ. 

Η επιχορήγηση θα είναι €450 για κάθε κατοικία και €900 εάν αυτή βρίσκεται στα ορεινά – όπως καθορίζεται από το υψόμετρο – ενώ για να λάβει κάποιος την χορηγία θα πρέπει να εγκαταστήσει ή να αντικαταστήσει ολόκληρο το σύστημα και όχι μόνο το πλαίσιο

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος της χορηγίας θα πρέπει η εγκατάσταση ή αντικατάσταση των πλαισίων και των κυλίνδρων να γίνει από πιστοποιημένο τεχνικό από τη λίστα πιστοποιημένων τεχνικών που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ταμείου ΑΠΕ – Ε.ΞΕ

Όπως σημείωσαν πηγές της Brief, το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί και να ανακοινωθεί σήμερα (10/5), ενώ οι αιτήσεις θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ταμείου ΑΠΕ – Ε.ΞΕ. Ταμείο το οποίο χρηματοδοτεί και το Σχέδιο. 

Χ.Ζ.
 

 
3851