Πετρέλαιο:Κάτω από τα $90 για 1η φορά μετά την έναρξη του πολέμου

Κορυφώνεται η ανησυχία για μείωση της ζήτησης λόγω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης

Πτώση κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι καταγράφει το πετρέλαιο τύπου WTI, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Τα futures του αμερικανικού αργού σημείωσαν απώλειες της τάξης του 1% στα 89,80 δολάρια το βαρέλι, καθώς κορυφώνεται η ανησυχία για μείωση της ζήτησης λόγω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης που έχει αρχίσει να διαφαίνεται.

Παράλληλα, τα futures του brent υποχώρησαν επίσης κατά 1% στα 95,7 δολάρια το βαρέλι, πέφτοντας επίσης στο χαμηλότερο επίπεδό του μετά την έναρξη του πολέμου.

>>Διαβάστε επίσης: Γ.Γ. του ΟΠΕΚ: Η ζήτηση του πετρελαίου εξακολουθεί να ανακάμπτει<<

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το πετρέλαιο σημείωσε πτώση περίπου 4%, μετά τη δημοσίευση στοιχείων που δείχνουν ότι τα στρατηγικά αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα, έπειτα από την ανακοίνωση του OPEC+ για αύξηση της παραγωγής τον Σεπτέμβριο μόλις κατά 100.000 βαρέλια τη μέρα.

>>Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Οριακά κάτω από τα $100 το βαρέλι- Το βλέμμα στον ΟΠΕΚ<<

«Η κατά κύριο λόγο συμβολική αύξηση προφανώς δεν θα παράσχει σημαντικό απόθεμα σε οποιοδήποτε πιθανό σοκ προσφοράς, αλλά ούτε θα υπάρξει σύσφιξη στο ισοζύγιο πετρελαίου», δήλωσε στο CNBC ο Tamas Varga της PVM.

newmoney.gr

 
3565