Πηλείδου: Θέληση από ΕΝΙ-TOTAL για εκμετάλλευση του τεμαχίου 6

«Έχει δείξει θέληση να προχωρήσουμε με πιο γρήγορα βήματα στην εκμετάλλευση»

Η κοινοπραξία TOTAL-ENI, διαχειρίστρια του τεμαχίου 6 στην κυπριακή ΑΟΖ, έχει δείξει θέληση να προχωρήσουμε με πιο γρήγορα βήματα στην εκμετάλλευση, δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, το Σάββατο.

Η κ. Πηλείδου είπε ότι είναι πολλά που πρέπει να γίνουν και να συζητηθούν για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις επενδυτικές δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν αλλά και το επενδυτικό πλάνο και τα διάφορα σενάρια μεταφοράς φυσικού αερίου στις αγορές.

Σε δηλώσεις της στην περιοχή της Πελαθούσας η κ. Πηλείδου και ερωτηθείσα για την συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον αντιπρόεδρο της ΤΟΤΑL Λοράν Βιβιέ, ανέφερε πως ο αντιπρόεδρος της ΤΟΤΑL είναι υπεύθυνος  και για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου συγκεκριμένα.

«Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως προχωράμε», είπε, προσθέτοντας πως «η κοινοπραξία TOTAL – ΕΝΙ που είναι ο διαχειριστής του τεμαχίου 6 έχει δείξει θέληση να προχωρήσουμε με πιο γρήγορα βήματα στην εκμετάλλευση».

Πρόσθεσε ακόμη πως αναμένεται να είναι μια ενδιαφέρουσα συνάντηση και εξέφρασε την ελπίδα όπως προχωρήσουν τα πράγματα πιο γρήγορα δεδομένων των ευκαιριών που παρουσιάζονται.

Τα σχέδια χορηγιών βοηθούν τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές είπε η Ν. Πηλείδου

Τα σχέδια χορηγιών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας βοηθούν τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές, να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται και να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους  αλλά και να ξεκινούν και να εξάγουν προιόντα, δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της.

Σε δηλώσεις της στο περιθώριο επίσκεψης στη βιομηχανική περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως τα κυπριακά προιόντα δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά προϊόντα που παράγονται ανά το παγκόσμιο.

Επεσήμανε επίσης πως οφείλουμε να τα στηρίξουμε στις δύσκολες αυτές συνθήκες ούτως ώστε, όπως είπε, «να συγκρατήσουμε και το κόστος όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, προκειμένου οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να ενδυναμώνονται».

(ΚΥΠΕ)

(ΚΥΠΕ)

 
4371