Τι μπορείς να πάρεις με 50 δολάρια τον μήνα σε επίπεδο φωτοβολταϊκών;

Παρά τα διαπιστευτήρια και τις δυνατότητες, το τμήμα των ηλιακών πάνελ της Tesla δεν πάει έτσι ακριβώς όπως θα το ήθελε ο Elon Musk.

Γι’ αυτό και η εταιρία προσφέρει τώρα σε ΗΠΑ και Ευρώπη μια νέα επιλογή, την ενοικίαση ηλιακών πάνελ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Η δυνατότητα είναι για την ώρα διαθέσιμη σε έξι αμερικανικές πολιτείες, σύντομα ωστόσο θα επεκταθεί. Μιλάμε για 50 δολάρια τον μήνα (45 ευρώ), χωρίς άλλα κόστη (όπως εγκατάσταση) ή απαίτηση για μακροχρόνια μίσθωση.

Με τη μηνιαία αυτή συνδρομή, ο πελάτης αποκτά επίσης υποστήριξη και συντήρηση του προϊόντος. Η νέα κίνηση της Tesla ακολούθησε τη μείωση των τιμών για τα ηλιακά της πάνελ, κάτι που δείχνει πως η εταιρία προσπαθεί να τονώσει εμπορικά τον κλάδο των φωτοβολταϊκών.

Με τα 50 δολάρια/μήνα παίρνεις ένα «μικρό» σώμα 3,8 kW που αποδίδει κατά μέσο όρο 10-14 kWh ρεύματος τη μέρα, ενώ με 100 δολάρια τον μήνα ένα «μέσο» πάνελ 7,6 kW που αποδίδει 19-28 kWh. Με 150 δολάρια, αποκτάς πρόσβαση στο «μεγάλο» σύστημα των 11,4 kW και τις 29-41 kWh τη μέρα.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο πελάτης μπορεί να ακυρώσει την ενοικίαση ανά πάσα στιγμή, εδώ υπάρχει όμως κόστος, για την απεγκατάσταση του εξοπλισμού, ένα ποσό που ανέρχεται στα 1.500 δολάρια (1.350 ευρώ).

Αν θα πετύχει τους εμπορικούς της στόχους, θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα…

 
1536
Thumbnail

Τις εξελίξεις σε μια σειρά θεμάτων, από την πρόοδο στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον πλωτό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη θα συζητήσουν αύριο οι Κ.Μητσοτάκης και Μπ. Μπορίσοφ κατά την μεταξύ τους συνάντηση στο πλαίσιο του 4ου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας.

ad1mobile

Στην συνάντηση που λαμβάνει χώρα στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία πολλών υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο Γ. Θωμάς, θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του IGB, αλλά και των διασυνδετήριων αγωγών με γειτονικές χώρες, απαραίτητων στο πλαίσιο της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας της ευρύτερης περιοχής.

Κεντρικό δηλαδή θέμα της ατζέντας θα είναι η δημιουργία του κάθετου διαδρόμου φυσικού αερίου, τμήμα του οποίου εκτός από τον ελληνο-βουλγαρικό IGB, είναι επίσης ο διασυνδετήριος Βουλγαρίας-Ρουμανίας (IBR), ο σχεδιαζόμενος αγωγός Βουλγαρίας - Σερβίας (ΙBS), καθώς επίσης τα νέα τερματικά αερίου LNG, σαν το FSRU της Αλεξανδρούπολης, αλλά και η νέα υπόγεια μονάδα αερίου της Ν. Καβάλας.

>>> Ειδήσεις – Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<< 

Ταυτόχρονα οι δύο πλευρές θα επικαιροποιήσουν την βούληση τους για επιτάχυνση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Νέας Σάντας - Μαρίτσα (Ελλάδα - Βουλγαρία), ένα από τα έργα της τελευταίας λίστας των ενεργειακών projects κοινού ενδιαφέροντος (PCI).

Στο μέτωπο του ελληνοβουλγαρικού αγωγού που αποτελεί και το κύριο μενού από τα ενεργειακά της συνάντησης, οι εργασίες κατασκευής του αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2021, πιθανώς και πριν από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Μήκους 182 χιλιομέτρων, θα ξεκινά από την Κομοτηνή και θα καταλήγει στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας, συνδέοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το ελληνικό σύστημα φυσικού αερίου με το βουλγαρικό. Μέσω του αγωγού IGB, θα διασυνδεθεί το δίκτυο φυσικού αερίου της Ελλάδας με εκείνο της Βουλγαρίας και των άλλων βαλκανικών χωρών, εμμέσως δε με τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Ουγγαρίας, Αυστρίας, Ουκρανίας).

Η αρχική του δυναμικότητα θα είναι 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου/έτος, με δυνατότητα επέκτασης στα 5 δισ. κυβικά μέτρα και σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει παλαιότερα ο ίδιος ο κ. Μπορίσοφ, το έργο θα είναι σε θέση να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ, το Κατάρ, την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Αζερμπαϊτζάν.

ad2mobile

Η ατζέντα της συνάντησης των δύο Πρωθυπουργών, περιλαμβάνει εκτός από ενεργειακά και θέματα οικονομίας, τουρισμού και επενδύσεων με έμφαση την ευρύτερη περιοχή.

energypress.gr

article 1