Το project €1 δις που σχεδιάζει η Iberdrola για ΑΠΕ στην Ισπανία

Το έργο που σχεδιάζει και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν

Κεφάλαια ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σχεδιάζει να διαθέσει η Iberdrola για την κατασκευή του πρώτου αιολικού μεγάλης κλίμακας στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να ξεκινήσει την μελέτη και σχεδιασμό του έργου ισχύος 300 MW φέτος, δημιουργώντας τουλάχιστον 1.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια του 2021 και του 2022.

Μεταξύ 2023 και 2026 το έργο θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες από 2.800 θέσεις εργασίας ετησίως κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Για το έργο
Η δημιουργία του πάρκου θα απαιτήσει την συμμετοχή από 66 τοπικές επιχειρήσεις και τεχνολογικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων 55 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το έργο είναι μία από τις 150 πρωτοβουλίες που υπέβαλε η εταιρεία στο πρόγραμμα ΕΕ της επόμενης γενιάς, στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής θερμότητας, της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, της βιώσιμης κινητικότητας, του πράσινου υδρογόνου, των καινοτόμων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των έξυπνων δικτύων, της κυκλικής οικονομίας και της αποθήκευσης ενέργειας.

Αυτά θα μπορούσαν ενδεχομένως να κινητοποιήσουν επενδύσεις ύψους 21 δις ευρώ και να συμπεριλάβουν εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα έργα, συλλογικά, θα δημιουργούσαν 45.000 θέσεις εργασίας ετησίως και οικονομική ανάπτυξη άνω του 1,5% του ΑΕΠ, καθώς και νέες ευκαιρίες απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές. 

Επιπλέον, η Iberdrola αναπτύσσει επενδυτικό σχέδιο 14,3 δις ευρώ έως το 2025 στην Ισπανία.

(worldenergynews.gr)
 

 
2152
Thumbnail