Ρεύμα: Αυξάνεται η ζήτηση τις επόμενες ημέρες λόγω καύσωνα

Πού κυμαίνεται η ζήτηση το τελευταίο διάστημα & ποιο ήταν το ρεκόρ που καταγράφηκε

Την ώρα που η μια κίτρινη προειδοποίηση διαδέχεται την άλλη, όπως είναι και αναμενόμενο, αυξάνεται και η ζήτηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Τετάρτης (27/7) ο εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς κ. Βραχίμης Κουτσόλουκας, ανέφερε πως η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τις τελευταίες ημέρες κυμαίνεται γύρω στα 1030-1050 KW.

«Είναι αυξημένη η ζήτηση όμως είμαστε αρκετά πίσω από την μέγιστη ζήτηση που έχει καταγραφεί πέρσι και ήταν στα 1240 MW», σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Κουτσόλουκας υποστήριξε ότι από σήμερα θα ξεκινήσει να καταγράφεται περαιτέρω αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος καθώς θα ανέβει και η θερμοκρασία.

«Δεν είμαστε ακόμα στα επίπεδα τα περσινά καθότι οι θερμοκρασίες είναι ακόμα 2-3 βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία που είχε καταγραφεί πέρσι όταν καταγράψαμε και την μέγιστη τιμή».

Ερωτηθείς ποια ήταν η θερμοκρασία κατά την περσινή χρονιά που καταγράφηκε και το ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος, απάντησε πως «στην Λευκωσία καταγράφηκαν 44 βαθμοί».

Σε σχέση με πιθανές βλάβες σε μονάδες παραγωγής που καταγράφονται ο κ. Κουτσόλουκας ανέφερε ότι «υπάρχουν βλάβες μεν αλλά υπάρχει και απαιτούμενη επάρκεια για να καλύψουμε τη ζήτηση».

 
4370