«Εργαζόμασταν με ένα λογικό τρόπο για να διασφαλίσουμε ότι οι παραγωγοί εργάζονται και ευημερούν από κοινού»

Ο νέος υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλους παραγωγούς προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία στην αγορά και ότι η συμφωνία υπό τον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής θα επιβιώσει «με τη θέληση όλων».

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<   

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, που ανέλαβε τη θέση του υπουργού Ενέργειας από τον Χαλίντ αλ-Φαλίχ χθες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρξει «ριζική» αλλαγή στην πολιτική πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας --του ντε φάκτο ηγέτη του ΟΠΕΚ-- η οποία βασίζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε στρατηγικούς παράγοντες όπως τα αποθέματα και η κατανάλωση ενέργειας. Ο πρίγκιπας είχε βοηθήσει στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων του, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ+, με στόχο τη μείωση της παραγωγής προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές και να ισορροπήσει η αγορά.

Ο ίδιος δήλωσε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου στο Αμπού Ντάμπι ότι η συμμαχία ΟΠΕΚ+ «θα μείνει για καιρό» και κάλεσε τα μέλη του ΟΠΕΚ να συμμορφωθούν με τους στόχους για την παραγωγή.

«Ανέκαθεν εργαζόμασταν με ένα συνεκτικό, λογικό τρόπο εντός του ΟΠΕΚ για να διασφαλίσουμε ότι οι παραγωγοί εργάζονται και ευημερούν από κοινού», δήλωσε ο πρίγκιπας. «Θα ήταν λάθος από την πλευρά μου να προκαταλάβω τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ», δήλωσε όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου προκειμένου να στηριχθεί η αγορά.

Ο Σαουδάραβας υπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει τις τιμές πετρελαίου, που σήμερα κατέγραψαν άνοδο ύστερα από την είδηση του διορισμού του. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν άνοδο 35 σεντς στα 61,89 δολάρια το βαρέλι στις 11:46 ώρα Ελλάδας, ενώ τα αντίστοιχα για το αμερικανικό αργό σημείωσαν άνοδο 31 σεντς στα 56,83 δολάρια.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως έχει επιβραδυνθεί η παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια και ότι οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές αναμένεται να βελτιωθούν μόλις επιλυθεί η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Tags
 
1485
Thumbnail

Η Τουρκία ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την Ρωσία στον τομέα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα παράλια της Κύπρου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο πρακτορείο Ria Novosti από το Νταβός, όπου πραγματοποιείται  το παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.  

ad1mobile

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζει ότι κατά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να  συνεργασθούν. Αυτό όμως δεν συμβαίνει όπως είπε, υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει μόνον τα συμφέροντα της ελληνικής πλευράς καθώς η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ.     

ad2mobile

>>> Ειδήσεις – Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<< 

«Για αυτόν τον λόγο σε σχέση με αυτές τις μονομερείς ενέργειες, είτε αφορούν στην εξόρυξη, είτε στην εκμετάλλευση, είτε στην έρευνα, νομίζω ότι πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται. Η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για μια τέτοια συνεργασία. Επίσης, αυτό είναι το θέμα που συζήτησαν οι πρόεδροι Ερντιογάν και Πούτιν και, μελλοντικά, νομίζω ότι εδώ υπάρχει θέση και για συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξη του στο Ria Novosti.   

article 1