Σε χαμηλό δεκαετίας οι εισαγωγές LNG στην Ιαπωνία τον Απρίλιο

Η Ιαπωνία εισήγαγε 5.132 εκατομμύρια τόνους LNG τον περασμένο μήνα

Σε χαμηλό δεκαετίας βρέθηκαν οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ιαπωνίας τον Απρίλιο, όταν και ξεκίνησε η εκτεταμένη αναστολή δραστηριοτήτων λόγω κορωνοϊού, επιδρώντας καταλυτικά στη ζήτηση για τον μεγαλύτερο καταναλωτή LNG παγκοσμίως. Να σημειωθεί ότι αξιοποιείται κατά κύριο λόγο στην ηλεκτροπαραγωγή και ως καύσιμο στα αστικά λεωφορεία.

Ειδικότερα, η Ιαπωνία εισήγαγε 5.132 εκατομμύρια τόνους LNG τον περασμένο μήνα, λιγότερο κατά 8.8% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2010, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ιαπωνίας.

>>> Ειδήσεις – Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<< 

Η πτώση της ζήτησης ήρθε ως απόρροια της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση της χώρας στις αρχές Απριλίου, όταν και μια σειρά βασικοί τομείς της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας τον κόσμο ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι spot τιμές LNG στην Ασία κατέγραψαν ιστορικό χαμηλό στα 1.85 mmbtu στις αρχές Μαΐου καθώς οι αγοραστές της περιοχής, όπου πάει περίπου το 75% των παγκόσμιων φορτίων LNG, περιόρισαν σημαντικά τις εισαγωγές.

Πηγή: energypress
 

 
1939
Thumbnail