Σχέδιο για στήριξη πετρελαϊκής βιομηχανίας ετοιμάζει ο Πούτιν

Ζήτησε «ειδικές τιμές» για μεταφορά αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων από Transneft και Ρωσικούς Σιδηρόδρομους

Διορία έως τις 15 Ιουνίου έχει δώσει στην κυβέρνησή του ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, να καταρτίσουν σχέδιο για τη στήριξη της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας, καθώς τα μέτρα lockdown που επιβλήθηκαν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση της ζήτησης, την ώρα που οι χώρες της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ -στην οποία συμμετέχει και η Μόσχα- έχουν συμφωνήσει σε μείωση της παραγωγής, ώστε να στηρίξουν τις τιμές.

Ο Πρόεδρος Πούτιν ζήτησε από το Υπουργικό Συμβούλιο να επεξεργασθούν «ειδικές τιμές» που θα χρεώνουν η εταιρεία διαχείρισης αγωγών Transneft και οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι για τη μεταφορά αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων κατά τη διάρκεια που θα είναι σε ισχύ η συμφωνία μειωμένης προσφοράς από τις χώρες του OΠΕΚ+, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosneft -του μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλου της Ρωσίας- είχε ζητήσει αναπροσαρμογή των μεταφορικών χρεώσεων, ώστε να εναρμονισθούν με τις τιμές της αγοράς.

Οι μεγάλες εταιρείες υπηρεσιών γεώτρησης και άντλησης θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στη λίστα της κυβέρνησης με τις συστημικά σημαντικές εταιρείες, έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν κρατική στήριξη. 

Εν μέσω μειωμένης παραγωγής, οι παραγγελίες γι’ αυτές τις εταιρείες θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 40% ή ακόμη και περισσότερο, όπως είχε τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
 

 
2104
Thumbnail