Στην Ινδονησία σχεδιάζεται τo πιο φιλόδοξο έργο ΑΠΕ

Η Sunseap Group Pte σχεδιάζει να αναπτύξει 7 γίγαβατ ηλιακής ενέργειας και 12 γιγαβατώρες αποθήκευσης μπαταριών

Ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο προτείνεται στην Ινδονησία, στηρίζοντας τη ζήτηση της Σιγκαπούρης για ηλεκτρική ενέργεια.

`Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Sunseap Group Pte σχεδιάζει να αναπτύξει 7 γίγαβατ ηλιακής ενέργειας και 12 γιγαβατώρες αποθήκευσης μπαταριών στα νησιά Riau της Ινδονησίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Frank Phuan σε συνέντευξή του.

Η Σιγκαπούρη δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι σκοπεύει να εισάγει σχεδόν το ένα τρίτο της ηλεκτρικής της ενέργειας έως το 2035 από πηγές χαμηλών εκπομπών άνθρακα για να βοηθήσει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Οι μελετητές του έργου θέλουν να εξάγουν ηλιακή ενέργεια από τα νησιά Riau στη Σιγκαπούρη. Το εγχείρημα είναι πολλές φορές μεγαλύτερο από τη σημερινή μεγαλύτερη εγκατάσταση μπαταριών στον κόσμο, τη Moss Landing της Vistra Corp. στην Καλιφόρνια, η οποία έχει χωρητικότητα 1,6 γιγαβατώρες.

Η εγκατάσταση στην Ινδονησία περιλαμβάνει επέκταση υφιστάμενου έργου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Batam και η εταιρεία δεν έχει ακόμη καμία εκτίμηση κόστους, είπε ο Phuan.

Άλλες εταιρείες όπως η Sembcorp Industries Ltd. και η Medco Power Indonesia, συζήτησαν επίσης αυτή την εβδομάδα για πιθανά έργα εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σιγκαπούρη.

ΚΥΠΕ
 

 
3332