Στο Υπουργικό ο Νόμος για την διακρατική συμφωνία για τον EastMed

Αφού εγκριθεί θα οδηγηθεί στη Βουλή για επικύρωση – Άρχισαν ήδη οι μελέτες για τον αγωγό

Στο Υπουργικό Συμβούλιο οδηγείται ο κυρωτικός νόμος για την διακρατική συμφωνία για τον EastMed, ο οποίος αφού εγκριθεί θα κατατεθεί στην Βουλή για επικύρωση.

Αυτό ανέφερε σήμερα (27/5) ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, ότι εταιρείες έχουν κατακυρώσει και ξεκινούν μελέτες τεχνικού και άλλου χαρακτήρα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, οι εν λόγω μελέτες ξεπερνούν σε κόστος τα 50 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως, η διακρατική συμφωνία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για τον EastMed έχει ήδη κατακυρωθεί από την Βουλή των Ελλήνων στα μέσα Μαΐου. 

Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε, ακόμη, ότι το παράθυρο παραμένει ανοικτό για την Ιταλία για να συμμετάσχει στο έργο

Όσον αφορά το γεωτρητικό πρόγραμμα ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι, η κοινοπραξία Eni-Total προγραμματίζει γεωτρήσεις μέσα στον Μάρτιο και Απρίλιο του 2020, ενώ η Exxon Mobil τον Σεπτέμβριο του επόμενου χρόνου.

>>> Ειδήσεις – Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<< 

Για την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» ανέφερε πως η Λευκωσία έχει καταθέσει την πρότασή της.

Όπως είπε, είχε επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, με τον οποίο συζήτησε το θέμα και πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις.
 

 
2357