Τα κράτη μέλη της ΕΕ με την ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 27 διαμορφώνεται για τη συγκεκριμένη περίοδο σε 1,792 ευρώ/λίτρο

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο (14/ 11) δελτίο τιμών υγρών καυσίμων της Κομισιόν η Ελλάδα με μέση τιμή αμόλυβδης στα 2,106 ευρώ/λίτρο βρίσκεται στην πρώτη θέση με την υψηλότερη τιμή, ακολουθούμενη από τις παραδοσιακά ακριβότερες Δανία με 2,062 ευρώ/λίτρο και Φινλανδία με 2,028 ευρώ/λίτρο. Tα υπόλοιπα κράτη-μέλη έχουν τιμές κάτω από 2 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 27 διαμορφώνεται για τη συγκεκριμένη περίοδο σε 1,792 ευρώ/λίτρο, δηλαδή η τιμή στην ελληνική αγορά είναι υψηλότερη κατά 17,5%. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο η Ελλάδα βρισκόταν στην πέμπτη θέση στην Ε.Ε.

Παράλληλα, η Eλλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση με την υψηλότερη τιμή στο πετρέλαιο κίνησης (diesel). Με μέση τιμή στα 2,071 ευρώ/λίτρο η Ελλάδα βρέθηκε πίσω μόνο από τις Σουηδία (2,367 ευρώ/λίτρο) και Φινλανδία (2,228 ευρώ/λίτρο).

Φθηνότερο το πετρέλαιο θέρμανσης

Αντιθέτως σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Κομισιόν, η Ελλάδα ήταν, την περασμένη εβδομάδα (μέχρι 14/11/2022) η έκτη φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Ειδικότερα, πιο φθηνές χώρες ήταν η Μάλτα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ελλάδα και η Τσεχία. Ακριβότερες ήταν η Δανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Φινλανδία, η Ρουμανία και η Σουηδία.

newmoney.gr
 

 
4317