Τι συζήτησαν Υπ. Ενέργειας και Υπ. Πετρελαίου Αιγύπτου

Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου

Πολύ σημαντικές ήταν οι διαβουλεύσεις Κύπρου – Αιγύπτου, σε υπουργικό επίπεδο, λίγο πριν την έναρξη της 3ης Υπουργικής Συνόδου του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου (East Med Gas Forum), που ξεκίνησε ήδη στο διεθνές συνεδριακό κέντρο «Μανάρα» της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο Υπουργός Ενέργειας  Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μόλλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Οι δύο Υπουργοί τόνισαν τους κοινούς δεσμούς μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου και τη σημασία που λαμβάνει πλέον η ενεργειακή συνεργασία από κοινού με την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο East Med Gas Forum, που είναι επίσης το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη.
 
Το γεγονός της συνάντησης μάλιστα τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου.

>>>Ολοκληρώνεται το καταστατικό του EastMed Gas Forum στο Κάϊρο<<< 

Παράλληλα, ο Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου είχε σήμερα ιδιαίτερη συνάντηση και με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίον τόνισαν την στενή συνεργασία των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι τα θέματα του φυσικού αερίου ενισχύουν έτι περαιτέρω τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, από κοινού με την Κύπρο, όπως μάλιστα τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου, οι κ.κ. Χατζηδάκης κιαι Ελ Ελ Μόλλα συζήτησαν τρόπους για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τους τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων ελληνικών επιχειρήσεων σε δραστηριότητες έρευνας και εξερεύνησης στην Αίγυπτο.
 

ΚΥΠΕ - Νίκος Κάτσικας

 
2792