Στη σκιά του κίνδυνου απώλειας 250.000 εργαζομένων σε εθνικό επίπεδο

Ο κλάδος των φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ ίσως αναγκαστεί να απωλέσει το μισό εργατικό δυναμικό του εξαιτίας της εξάπλωσης το κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε χθες (23/3) ο σύνδεσμος SEIA.

Στα πλαίσια αυτά, 554 επιχειρήσεις του κλάδου απέστειλαν επιστολή στο Kογκρέσο επισημαίνοντας τον κίνδυνο απώλειας 250.000 εργαζομένων σε εθνικό επίπεδο.

>>> Ειδήσεις – Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<< 

"Σύμφωνα με την έρευνά, ορισμένοι τομείς του κλάδου των φ/β μπορεί να βιώσουν μια μείωση 50% ή και παραπάνω σε σύγκριση με την εκτίμηση της BNEF για 16-30% μόλις μια εβδομάδα πριν", ανέφερε η πρόεδρος, Αμπιγκέιλ Χόπερ.

 

Για το λόγο αυτό ζητούν στήριξη από το κράτος στα πλαίσια του πακέτου που προωθείται αυτή τη στιγμή στα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει σε ύψος το 1,5 τρις. δολάρια.

energypress.gr

 
1601
Thumbnail

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία βρίσκονται «πολύ κοντά» σε μια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας.

ad1mobile

>>> Ειδήσεις – Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<< 

ad2mobile

«Νομίζω πως ολόκληρη η αγορά κατανοεί πως αυτή η συμφωνία είναι σημαντική και θα φέρει πολλή σταθερότητα, σημαντική σταθερότητα στην αγορά, και είμαστε πολύ κοντά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Kirill Dmitriev

Πηγή: Energypress.gr

article 1