Υπέρ της αύξησης παραγωγής πετρελαίου τάσσονται τα ΗΑΕ & Σουδάν

Το Σουδάν, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ+, εξέφρασε επίσης την πλήρη υποστήριξή του στον μηχανισμό

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σουδάν τάσσονται υπέρ της θέσης που εξέφρασε εντός της εβδομάδας η Σαουδική Αραβία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, ώστε να υπάρξει ισορροπία στην αγορά.

Σε δήλωση στο Reuters, πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε την Παρασκευή ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ευθυγραμμίζονται με την θέση της Σαουδικής Αραβίας για την αγορά του αργού πετρελαίου και υποστηρίζουν τα πρόσφατα σχόλιά της.

>Δείτε ακόμη: Ρωσία: Καίει τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου

Ο ντε φάκτο ηγέτης του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), η Σαουδική Αραβία, επισήμανε τη Δευτέρα το ενδεχόμενο εισαγωγής περικοπών στην παραγωγή για να εξισορροπηθεί η αγορά πετρελαίου την οποία χαρακτήρισε σχιζοφρενική.

Εξάλλου, ο Υπουργός Ενέργειας και Πετρελαίου του Σουδάν, Μοχάμεντ Αμπντάλα, εξέφρασε την Παρασκευή την υποστήριξή του στα σχόλια που έκανε ο Σαουδάραβας ομόλογός του αυτή την εβδομάδα σχετικά με την ετοιμότητα του ΟΠΕΚ να παρέμβει για την αποκατάσταση της ισορροπίας στην αγορά πετρελαίου.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Πετρελαίου του Σουδάν, δήλωσε σε δήλωση ότι η χώρα του υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ+ για διατήρηση της σταθερότητας της αγοράς ενόψει των στρεβλώσεων και της αστάθειας.

Τόνισε επίσης τη σημασία της δήλωσης «που έγινε... από τον Υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας για αστάθεια της αγοράς και αστάθεια των τιμών».

Το Σουδάν, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ+, εξέφρασε επίσης την πλήρη υποστήριξή του στον μηχανισμό που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της συμμαχίας του Οργανισμού, «ο οποίος παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία, προκαλώντας προσαρμογή της παραγωγής πετρελαίου, για να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις της αγοράς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Ιράκ, η Αλγερία, η Λιβύη, το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν, η Βενεζουέλα, το Κονγκό και η Ισημερινή Γουινέα έχουν κάνει παρόμοιες δηλώσεις ενόψει της συνάντησης στις 5 Σεπτεμβρίου του ΟΠΕΚ+, στον οποίο συμμετέχουν μέλη του Οργανισμού και άλλοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

ΚΥΠΕ

 
4114