Υποχωρεί το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, ανεβαίνει το πετρέλαιο

Οι αγοραστές περιμένουν ότι οι ροές ρωσικού αερίου θα συνεχιστούν

Υποχωρούν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά τις αναφορές σημαντικών αγοραστών ότι περιμένουν πως θα συνεχιστούν οι αγορές ρωσικού αερίου, παρά τα συγκεχυμένα μηνύματα από τις Βρυξέλλες για το αν οι πληρωμές σε ρούβλια συνιστούν παραβίαση των κυρώσεων που επιβάλλονται στη Ρωσία.

Το συμβόλαιο που αποτελεί δείκτη αναφοράς υποχώρησε 2,3%.

Μέχρι στιγμής μετρικές εταιρείες, όπως η ιταλική Eni και η γερμανική Uniper έχουν ανακοινώσει ότι περιμένουν πως θα συνεχίσουν να αγοράζουν από τη Ρωσία. Οι πληρωμές αναμένονται αργότερα μέσα στον μήνα.

Το front-month προθεσμιακό συμβόλαιο σημείωσε πτώση 0,7% στα 93,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Αμστερνταμ. Οι άδειες άνθρακα μειώθηκαν έως και 6,9% μετά το σχέδιο της ΕΕ να πουλήσει άδειες 20 δισ. ευρώ για να βοηθήσει τη χρηματοδότηση του σχεδίου της να απεμπλακεί από το ρωσικό αέριο.

Άνοδος άνω του $1,5 για το πετρέλαιο

Την ίδια στιγμή, άνοδο πάνω από 1,5 δολάριο σημειώνουν οι τιμές του αργού, λόγω της ελπίδας ότι θα αυξηθεί η ζήτηση από την Κίνα καθώς η χώρα αίρει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Το συμβόλαιο του μπρεντ ενισχύεται κατά $1.,60 ή 1,43% στα 113.61 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,94 δολ. ή 1.71δ% στα 114,31 δολ/βαρέλι, μειώνοντας τις χθεσινές απώλειες κατά 2%.

newmoney.gr

 
3360