Υπουργικό: Νέα κατηγορία στον εικονικό συμψηφισμό λογαριασμών από φωτοβολταϊκά

Εισάγεται στο σχέδιο μια νέα κατηγορία για εικονικό συμψηφισμό λογαριασμών virtual net billing

UPD 30/3: Αυτές είναι οι αλλαγές στο Σχέδιο για παραγωγή ηλεκτρισμού από φωτοβολταϊκά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλιδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε ότι «ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχόλησε το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν μια διεξοδική συζήτηση για τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Αυτό το ζήτημα απασχόλησε σε μεγάλη έκταση το Υπουργικό Συμβούλιο, ανταλλάχθηκαν απόψεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Υπουργό Δικαιοσύνης, μελέτησαν και την έκθεση γεγονότων και αφού η Υπουργός έχει διατάξει τη διοικητική έρευνα για να διερευνηθούν πιθανές παραλείψεις ή λάθη από πλευράς Αστυνομίας, θα ανακοινωθούν τα συγκεκριμένα μέτρα από την Υπουργό Δικαιοσύνης σήμερα το απόγευμα.

Πέραν των ζητημάτων για τη βία στα γήπεδα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του υφιστάμενου καθεστώτος στήριξης σχεδίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ίδια κατανάλωση, ουσιαστικά είναι εισαγωγή στο σχέδιο μιας νέας κατηγορίας για εικονικό συμψηφισμό λογαριασμών virtual net billing. Στα πλαίσια της κατηγορίας αυτής θα εγκαθίστανται φωτοβολταϊκά συστήματα διασυνδεδεμένα με το δίκτυο και το κόστος της παραγόμενης και εξαγόμενης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά συστήματα, θα συμψηφίζεται με το κόστος της εισαγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο υποστατικών που βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο από το φωτοβολταϊκό σύστημα.

Είναι στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για άμεση επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, το virtual net billing, και το Υπουργείο Ενέργειας θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις ως προς τα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα για το έτος 2023. Είναι ύψους 190 ευρώ και ο συνολικός αριθμός ατόμων που αναμένεται να επωφεληθούν από την παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος ανέρχεται περίπου σε 16.200 άτομα.

Επίσης, λόγω της εκτεταμένης συζήτησης για τη βία στα γήπεδα, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί αύριο στη 1μμ για να μπορέσουν να συζητηθούν τα εκκρεμούντα ζητήματα». 

 
4363