2,500 άνοιξαν λογαριασμό online στην BoC-Απογειώθηκε το Quickpay 

Τι καταδεικνύουν τα στοιχεία της Τράπεζας Κύπρου

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες το ηλεκτρονικό άνοιγμα λογαριασμών στην Τράπεζα Κύπρου, την ώρα που η εφαρμογή Quickpay και άλλα ψηφιακά μέσα της Τράπεζας «απογειώνονται».

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε η Brief, σε ό,τι αφορά το άνοιγμα λογαριασμών, μέσα από τη νέα διαδικασία για άνοιγμα λογαριασμού, έχουν ανοίξει λογαριασμό και εξασφαλίσει IBAN και χρεωστική κάρτα 2.500 νέοι πελάτες

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η ψηφιακή εξυπηρέτηση αυξάνεται καθημερινά
Την ίδια ώρα, οι Κύπριοι φαίνεται πως στρέφονται στην ψηφιακή εξυπηρέτηση εν μέσω κρίσης.

Συγκεκριμένα και βάσει των στοιχείων, μέχρι στιγμή καταγράφεται αύξηση κατά 345.000 στον αριθμό των συναλλαγών μέσω Internet Banking και Mobile App. 

Μάλιστα, τον Μάρτιο ο αριθμός συναλλαγών έφτασε τα 13 εκατομμύρια. 

Παράλληλα, την ίδια περίοδο έγινα εγγραφή 4.000 νέων συνδρομητών στο Μobile Αpp. 

Μεγάλη αύξηση και στο 1bank
Όσον αφορά στην 1bank, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η Brief, καταγράφηκαν 5,600 νέες συνδρομές τον Μάρτιο, ενώ σήμερα ο συνολικός των ενεργών συνδρομητών αγγίζει τις 287.803. 
 
Ο αριθμός των συνολικών συναλλαγών μέσω 1Bank έφτασε τις 39,36 εκατομμύρια ευρώ το τελευταίο τρίμηνο. 
 
QuickPay
Ραγδαία αύξηση καταγράφεται, εξάλλου, και στην χρήση της υπηρεσίας QuickPay. Σήμερα οι χρήστες ξεπέρασαν τις 55,000, με περίπου 3,500 νέους χρήστες να εγγράφονται μέσα στο Μάρτη. 

Τα στοιχεία του Απρίλη δείχνουν πως η αυξητική τάση συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό. 

Τον Μάρτιο, δε, κινήθηκαν σχεδόν 9 εκατ. ευρώ μέσω QuickPay, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης του 219% σε σχέση με την αρχή του έτους. 

Συνολικά το 2020 ολοκληρώθηκαν περισσότερες από 336,000 συναλλαγές, αξίας 20.8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η υπηρεσία επιτρέπει πληρωμές από χρήστη σε χρήστη (P2P) και αξιοποιείται αυτό το διάστημα για πληρωμές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν. Για ποσά μέχρι 150 ευρώ δεν χρειάζεται ειδική διαδικασία, ενώ για μεγαλύτερα ποσά χρειάζεται digipass, το οποίο διατίθεται επίσης δωρεάν.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Η συνολική εικόνα
Αξίζει να σημειωθεί πως, συνολικά στα ψηφιακά κανάλια της Τράπεζας Κύπρου, ο αριθμός ενεργών συνδρομών αυξήθηκε κατά 5.534 τον Μάρτιο σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Ως αποτέλεσμα της προαναφερθείσας αύξησης, και ο συνολικός αριθμός συναλλαγών αυξήθηκε κατά 340.361 χιλιάδες την ίδια περίοδο.