Αγγλική Σχολή: Διαμαρτυρία για απόλυση Προέδρου Συντεχνίας

Η Πρόεδρος κ. Χασαποπούλου ανέφερε ότι για πάρα πολύ καιρό που γίνεται προσπάθεια για διάλογο

Σε διαμαρτυρία κατήλθαν οι καθηγητές και μαθητές καθώς και όλο το προσωπικό της Αγγλικής Σχολής ύστερα από την απόλυση της Προέδρου της Συντεχνίας Προσωπικού από τη Διεύθυνση του Σχολείου.
 
Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Συντεχνίας Προσωπικού, Μητρώ Χασαποπούλου, είπε ότι σήμερα το πρωί την πλησίασαν ανεπίσημα και της έκαναν μια πρόταση που απαιτούσε να κάνει έκπτωση στις αρχές και τις αξίες της. «Δεν την αποδέχτηκα, την έφερα στη Γενική Συνέλευση, στα μέλη μας, που δεν έγινε αποδεκτή. Λίγη ώρα μετά με κάλεσαν να πάω στο γραφείο και μου έδωσαν ένα φάκελο, ο οποίος ήταν η απόφαση της Ερευνητικής Επιτροπής, που προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο, την απόλυσή μου».
 
Είπε ότι «ο κόσμος ψήφισε για έλλειψη εμπιστοσύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο. Χθες ψηφίσαμε έλλειψη εμπιστοσύνης στον Διευθυντή, ενώ απόφαση θα παρθεί και για επ΄αόριστον απεργία».
 
Η κ. Χασαποπούλου ανέφερε ότι για πάρα πολύ καιρό που γίνεται προσπάθεια για διάλογο. «Τη Δευτέρα βρισκόμασταν στο Υπουργείο Εργασίας, όπου είπαμε τις θέσεις μας ότι θα πάω πίσω στα διδακτικά μου καθήκοντα και να σταματήσει οποιαδήποτε έρευνα και να μπούμε σε διάλογο, που δεν έγινε αποδεκτό, και έχουμε τα αποτελέσματα τα σημερινά», πρόσθεσε.
 
Στη διαμαρτυρία παρών ήταν και ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς την Πρόεδρο της Συντεχνίας της Αγγλικής Σχολής, όπως επίσης και προς τους διδάσκοντες καθηγητές.
 
«Παρόλο που δεν είναι μέλη μας, όμως ως Οργάνωση των Εκπαιδευτικών έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε κάθε εργαζόμενο. Με την παρουσία μου στη συγκέντρωση, θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα. Θέλουμε και δια ζώσης να καταγγείλουμε τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίον συμπεριφέρεται η Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο προς τους συναδέλφους και στην Πρόεδρο της Συντεχνίας και διερωτόμαστε αν βρισκόμαστε σε μια δημοκρατία ή αν κάποιοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε ακόμη σε αποικιοκρατικό καθεστώς», σημείωσε.
 
Ο κ. Χατζησάββας κάλεσε τόσο την Υπουργό Εργασίας, όσο και τον Υπουργό Παιδείας αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εγκύψουν με την δέουσα προσοχή στο σοβαρό ζήτημα που δημιουργήθηκε ώστε να δοθεί λύση του προβλήματος και να ανακαλεστεί η απόλυση της καθηγήτριας.

ΚΥΠΕ