Ακίνητα €9,5 εκατ. πωλήθηκαν στην πρώτη e-δημοπρασία

Η πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία της BidX1 σημείωσε μεγάλη επιτυχία-Συμμετείχαν 220 πλειοδότες και έγιναν 2.000 προσφορές

H διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας ακινήτων, BidX1, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία χθες, 23 Οκτωβρίου, την πρώτη της δημοπρασία πετυχαίνοντας την πώληση ακινήτων συνολικής αξίας σχεδόν €9.5 εκατομμυρίων. Η μέθοδος της BidX1 αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής από το λανσάρισμα της διαδικτυακής πλατφόρμας στην Κύπρο τον περασμένο Σεπτέμβριο, με περισσότερα από μισό εκατομμύριο page views από 98 διαφορετικές χώρες. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στη χθεσινή δημοπρασία συμμετείχαν 220 εγγεγραμμένοι πλειοδότες, όλοι με βάση τους την Κύπρο, καταγράφοντας περίπου 2,000 προσφορές συνολικά. Όλες οι προσφορές, όπως επίσης και η τελική τιμή πώλησης για το κάθε ακίνητο, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της BidX1, στο πλαίσιο της διαφανούς διαδικασίας. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αξίζει να σημειωθεί πως, η βραβευμένη proptech εταιρεία BidX1, λάνσαρε πρόσφατα τις δραστηριότητές της στην Κύπρο, στελεχώνοντας το τοπικό γραφείο στη Λευκωσία με μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο των εμπορικών και οικιστικών ακινήτων και εις βάθος γνώση του τοπικού τομέα των ακινήτων, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Σύμβουλο Κρίτωνα Ονησιφόρου. 

Η ομάδα της BidX1 επίβλεψε χθες την πώληση 55 ακινήτων στην Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. «Η ποικιλία ακινήτων που διατίθενται προς πώληση μέσω της BidX1 δείχνει την ευελιξία της πλατφόρμας, αφού συμπεριλαμβάνει διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, γραφεία και εμπορικά ακίνητα, όπως επίσης και οικόπεδα με προοπτικές ανάπτυξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση 

Ο κ. Ονησιφόρου δήλωσε: «Το λανσάρισμα της BidX1 στην Κύπρο φέτος σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο για τον τομέα των ακινήτων. Τις τελευταίες εβδομάδες σε συναντήσεις με πιθανούς αγοραστές κατά τη διάρκεια των ανοικτών επισκέψεων και συζητώντας μαζί τους για τα ακίνητα, έχω δει από πρώτο χέρι την ανάγκη για ένα εναλλακτικό μοντέλο συναλλαγής ακινήτων».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρώτης δημοπρασίας, ο κ. Ονησιφόρου είπε: «Η αγορά των ακινήτων στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα δυναμική και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Η ρευστότητα που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα χθες ήταν €36.2 εκατ., κάτι που υποδεικνύει τη σημαντική ζήτηση για νέες ευκαιρίες αγοράς ακινήτων».

«Η πλατφόρμα της Bidx1», συνέχισε, «βελτιστοποιεί την εμπειρία αγοράς και πώλησης ακινήτων, κάτι που η τοπική αγορά φαίνεται να έχει εκτιμήσει, αναγνωρίζοντας την αποδοτικότητα, τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα που προσφέρει. Όπως και σε όλες τις άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να φέρουμε την επανάσταση στον χώρο των ακινήτων, διευκολύνοντας την αγοραπωλησία ακινήτων μέσω της προηγμένης τεχνολογίας που προσφέρουμε και της εξειδίκευσής μας στον τομέα».

Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί πως, η BidX1 δραστηριοποιείται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιρλανδία και στη Νότιο Αφρική. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει πετύχει την πώληση ακινήτων συνολικής αξίας €1.6 δις, με ακίνητα αξίας περίπου €800 εκατομμυρίων να έχουν πωληθεί μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας τα τελευταία τρία χρόνια. Εκτός από την Κύπρο, η πλατφόρμα λανσαρίστηκε και στην Ισπανία φέτος με την πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία να λαμβάνει χώρα στις 30 Οκτωβρίου με περισσότερα από 100 ακίνητα διαθέσιμα προς πώληση.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επιπλέον, στα άμεσα πλάνα της εταιρείας η περαιτέρω επέκταση κατά το 2020, σε αγορές όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία. 

Η BidX1 προγραμματίζει την επόμενή της δημοπρασία στην Κύπρο, πληροφορίες για την οποία θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, για μια σειρά ακινήτων που θα αναρτηθούν σύντομα στην πλατφόρμα bidx1.com. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τοπικό γραφείο 22 000 380 / [email protected]

 
6631
Thumbnail