Άλλα 7.5MW από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο δίκτυο της Κύπρου

Χρηματοδοτήσεις μέσω της συνεργασίας της RCB Bank με την ΕΤΕπ 

Δύο φωτοβολταϊκά πάρκα της Galascope Ltd, τα οποία έχουν λάβει χρηματοδότηση από την RCB Bank έχουν ολοκληρωθεί και συνδεθεί με επιτυχία στο εθνικό δίκτυο, προσθέτοντας έτσι άλλα 7.5MW από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η χρηματοδότηση έγινε μέσω των ιδίων κεφαλαίων της RCB Bank αλλά και μέσω της σχετικής συμφωνίας μεταξύ της RCB Bank και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η στήριξη που παρέχει η Τράπεζα στις προσπάθειες της Κύπρου για επίτευξη των στόχων της για  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της δέσμευσης της RCB Bank να συμβάλει στην ανάπτυξη της Κύπρου και να ανταποκριθεί στις πράσινες υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ.

Το χαρτοφυλάκιο των φωτοβολταϊκών πάρκων της RCB Bank που είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο και θα συμμετέχουν στην ελεύθερη αγορά –χωρίς σταθερές διατιμήσεις- έχει πλέον φτάσει τα 16.5MW. Άλλα 7.8MW θα συνδεθούν στο δίκτυο εντός Αυγούστου, ενώ 7.4MW βρίσκονται στα τελικά στάδια κατασκευής. 

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Σχολιάζοντας, ο Επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικού Δανεισμού της Τράπεζας, Χριστόφορος Στυλιανίδης, δήλωσε: «Η RCB Bank στηρίζει την Κύπρο να ξεπεράσει τους στόχους της για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Υποστηρίζουμε σθεναρά τις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Κύπρος πρέπει να αξιοποιήσει την ηλιοφάνεια της. Η RCB Bank έχει επενδύσει πολύ χρόνο και προσπάθεια για να κατανοήσει πλήρως τη δυναμική της βιομηχανίας και της αγοράς και να  αξιοποιήσει εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είμαστε περήφανοι που πρωτοστατούμε σε αυτόν τον τομέα».

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Lilyana Pavlova ανέφερε: «Ως η κατ’ εξοχήν τράπεζα της ΕΕ για το κλίμα, η ΕΤΕπ έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τη μετάβαση στην «πράσινη» οικονομία και την αύξηση παραγωγής καθαρής ενέργειας. Το εν λόγω έργο προσθέτει άλλα 7.5 MW στη χωρητικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Κύπρου, αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας για ηλιακή ενέργεια. Η ΕΤΕπ εκφράζει την ικανοποίησή της που είναι σε θέση να υποστηρίξει για άλλη μια φορά την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κύπρο μαζί με τους μακροχρόνιους συνεργάτες μας, την RCB Bank».
 

 
7592