Αλλάζει ο χάρτης στο εμπόριο γαλακτοκομικών: Εξαγορά από Olympus

Στην ΕΠΑ η εξαγορά του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Κουρούσιης από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι παραλήφθηκε κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ν.Θ. Κουρούσιης Λτδ από την εταιρεία Olympus Foods (Cyprus) Ltd.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., γνωστή με το brand «Όλυμπος», είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο την υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων «Κουρούσιης» στην Κύπρο.

>>> Διαβάστε επίσης: Κουρούσιης: Πώλησε το 49% στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος) <<<

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, η συμφωνία αφορά την εξαγορά ποσοστού 49% του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων «Κουρούσιης» από την εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η ανάπτυξη της νέας μονάδας επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής  γαλακτοκομικών προϊόντων της εταιρείας OLYMPUS FOODS (CYPRUS) ΕΠΕ, που ιδρύθηκε από τους μετόχους του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε., έλαβε ήδη την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής.

>>> Διαβάστε επίσης: Έρχεται εργοστάσιο γαλακτοκομικών στο Τσέρι αξίας €40 εκ. (VIDEO) <<<

Λεπτομέρειες για τις εταιρείες:

Η Olympus Foods (Cyprus) Ltd είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Olympus είναι θυγατρική της ελληνικής εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και διάθεση στην Κυπριακή αγορά προϊόντων της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε..

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας. Είναι Ανώνυμη Εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και χυμών. Οι κύριες ομάδες προϊόντων τις οποίες παράγει η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. και οι θυγατρικές της είναι: Τυροκομικά – Βούτυρο (Λευκά και κίτρινα τυριά, τυριά τυρογάλακτος, τυριά σκληρά, βούτυρο), Γαλακτοκομικά (Φρέσκο γάλα, γάλα υψηλής παστερίωσης (ESL), γάλα μακράς διαρκείας (UHT) σοκολατούχο γάλα, ξινόγαλα, κρέμα γάλακτος, επιδόρπια γάλακτος), Χυμοί (φρέσκοι χυμοί), Γιαούρτια-Επιδόρπια γιαουρτιού (γιαούρτι, υποπροϊόντα γιαουρτιού), Φυτικά προϊόντα, Τσάι του βουνού, Αναψυκτικά, Ανθρακούχο νερό.

Η Ν.Θ. Κουρούσιης Λτδ είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εν λόγω εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή και το εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, παράγει προϊόντα τα οποία εμπορεύονται με το δικό της εμπορικό σήμα όσο και προϊόντα τα οποία τα παράγει εκ μέρους πελατών της (private label products). Οι ομάδες προϊόντων στις οποίες δραστηριοποιείται η Ν.Θ. Κουρούσιης Λτδ είναι γιαούρτι, χαλλούμι, αναρή, κεφίρ και αιράνι.

 
8027