Ανανέωση συμφωνίας Ινστιτούτου Νευρολογίας - Ιατρικής Σχολής ΠΚ

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζουν τη συνεργασία τους

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις 18 Ιουνίου 2019, ανανεώθηκε η Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων για την κλινική άσκηση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Νευρολογία στο Κλινικό Τμήμα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<
 
Η Συμφωνία υπεγράφη εκ μέρους του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, από τον Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή, Καθηγητή Λεωνίδα Φυλακτού, και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Πρύτανη, Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη.
 
Όπως αναφέρεται, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου λειτουργούν εξειδικευμένες Κλινικές στον τομέα της Νευρολογίας προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ασθενείς, ενώ παράλληλα παρέχεται εκπαίδευση σε φοιτητές, δίδοντάς τους έτσι την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα από πρακτική εκπαίδευση, πριν ακολουθήσουν την επαγγελματική τους καριέρα.
 
Ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού αφού χαιρέτησε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση την ανανέωση της Συμφωνίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου,  ανέφερε ότιΣύμφωνα με ανακοίνωση, στις 18 Ιουνίου 2019, ανανεώθηκε η Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων για την κλινική άσκηση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Νευρολογία στο Κλινικό Τμήμα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πάντα ανοικτό σε συνεργασίες με ιδρύματα τα οποία είναι πρωτοπόρα  στον τομέα τους. Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη δημιουργία Νευρολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής στα νοσοκομεία, γίνεται η αρχή για την ανάπτυξη και άλλων πανεπιστημιακών κλινικών, προς όφελος των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής και του κοινωνικού συνόλου.  Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρθηκε στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, σημειώνοντας ότι ο χάρτης στον τομέα της Υγείας έχει πλέον αλλάξει, θέτοντας ως βασική αρχή για την επιτυχία τη συλλογική προσπάθεια και τη δημιουργία συνεργειών.