Αντίστροφη μέτρηση για τον 14ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ!

Επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαρτίου η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου με 10.000 και πλέον δρομείς

Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ επιστρέφει δυναμικά και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει και πάλι χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό! Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου είναι και πάλι εδώ μετά τη διετή απουσία της λόγω της πανδημίας.

Ο επίσημος Μαραθώνιος της Κύπρου είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί τους λάτρεις των δρομικών αποστάσεων, του αθλητισμού και του ευ ζην. Αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, 19- 20 Μαρτίου, τα βλέμματα όλης της Κύπρου είναι στραμμένα στη Λεμεσό!

3.000 αφίξεις

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός επανέρχεται ισχυρότερο και περιμένει 10.000 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών, 3.000 εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό, από 68 διαφορετικές χώρες! Η εκδήλωση φέρνει κοντά ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Λεμεσού και της Κύπρου και τοποθετείται σε καίρια θέση στο παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων δρομικών διοργανώσεων.

Σημειώνεται ότι οι αθλητές την Κυριακή μεταφέρονται δωρεάν στη γραμμή εκκίνησης με λεωφορεία της ΕΜΕΛ. Τα δρομολόγια ξεκινούν από το ParkLane στις 5:30 και συνεχίζονται ανά δέκα λεπτά έως τις 6:30.

Ο ΑΝΤ-1 θα μεταδώσει ζωντανά τον 14ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ το Σάββατο (19/3) από τις 8:45 ως τις 10:00 και την Κυριακή (20/3) από τις 9:00 ως τις 10:45.

Μαραθώνιος δεν σημαίνει μόνο τρέξιμο, Μαραθώνιος σημαίνει φιέστα. Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τις 17:00, θα γίνει Pasta Party αφιερωμένο σε όλους τους συμμετέχοντες και θεατές του αγώνα.

Ένα διήμερο, έξι διαδρομές

Ο 14ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ επιφυλάσσει ένα έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα με έξι διαφορετικές διαδρομές, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και επιδόσεις.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο Primetel Εταιρικός δρόμος 5χλμ. (με ώρα εκκίνησης στις 9:00) που δίνει την ευκαιρία σε ομάδες και εταιρείες από όλη τη Κύπρο να δοκιμάσουν τα όριά τους. Την ίδια ημέρα εκατοντάδες παιδιά, όπως σε κάθε διοργάνωση, ανυπομονούν για τη συμμετοχή τους στη Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race (με ώρα εκκίνησης στις 11:30), η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη. Τα παιδιά 6-8 χρόνων θα τρέξουν στα 800 μέτρα και τα παιδιά 9-11 χρόνων στα 1.200 μέτρα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν χάρη στη χορηγία του Andrey & Julia Dashin’s Foundation, όμως απαιτείται εγγραφή μέσω του www.limassolmarathon.com, με τη συγκατάθεση του γονέα.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, θα διεξαχθούν οι αγωνιστικοί δρόμοι της διοργάνωσης που δοκιμάζουν τις αντοχές των δρομέων και προσελκύουν αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Δρόμος των 42.195 μέτρων θα εκκινήσει στις 7:30, ενώ θα ακολουθήσουν οι εκκινήσεις για τον Muskita Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21χλμ. (7:45), τον Petrolina 10χλμ. «Δρόμο Ενέργειας» (8:00) και τον Medochemie Ατομικό Δρόμο 5χλμ. (8:10).

Παράλληλα, στo πλαίσιo του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ πραγματοποιείται και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθώνιου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ. Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ βρίσκεται στο καλεντάρι της IAAF οι επιδόσεις του θεωρούνται επίσημες, ενώ είναι πιστοποιημένος από την AIMS. Διοργανωτές είναι ο ΓΣΟ, ο Δήμος Λεμεσού, το ΕΒΕ Λεμεσού και η ΕΤΑΠ Λεμεσού.

Κοινωνική προσφορά

Η κοινωνική προσφορά του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ είναι αξιοσημείωτη όλα αυτά τα χρόνια, αφού μέσω της διοργάνωσης αναδεικνύεται ο εθελοντισμός και η προσφορά προς το συνάνθρωπο. Συγκεκριμένα, από το 2018 έχουν στηριχθεί περισσότερες από 40 φιλανθρωπικές οργανώσεις με περισσότερες από 60.000 ευρώ. O ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ στηρίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ενώ κάθε συμμετοχή σ’ αυτόν αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς οι δρομείς μέσω της εφαρμογής Give’n’ Gain έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να συγκεντρώνουν χρήματα για το φιλανθρωπικό σκοπό που επιθυμούν.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Για την ομαλή διεξαγωγή του 14 ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ είναι απαραίτητες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα επηρεαζόμενα σημεία της πόλης.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου θα είναι κλειστός ο παραλιακός δρόμος, και στις δύο λωρίδες, από το ύψος της οδού Ανεξαρτησίας μέχρι το Crowne Plaza, από τις 08:00 μέχρι τις 11:00 το πρωί.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου οι δρόμοι που θα επηρεαστούν είναι οι ακόλουθοι:

-το παραλιακό μέτωπο από το Κάστρο μέχρι το Elias Beach Hotel. Ο δρόμος θα δίνεται στην κυκλοφορία σταδιακά, ανάλογα με την πορεία των αθλητών.-ο δρόμος Ασώματου προς το roundabout Mymall
-ο δρόμος από το roundabout MyMall προς το roundabout Ladies Mile
-ο δρόμος από το roundabout Ladies Mile προς το roundabout Νέου Λιμανιού
-ο δρόμος από roundabout Νέου Λιμανιού διαμέσου της Φραγκλίνου Ρούσβελτ σ τον
Παραλιακό.

Οι δρόμοι αυτοί θα είναι κλειστοί από τις 06:30 μέχρι τις 13:30.

Επιπλέον, ο δρόμος του Ασωμάτου-Λεμεσού, από την έξοδο του Υδατοπάρκου Φασούριου μέχρι τη Μαρίνα Λεμεσού, θα ανοίξει στις 10:00.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.limassolmarathon.com

Και για να είστε συνεχώς ενήμεροι για τη δραστηριότητα του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ ακολουθήστε τον στο www.facebook.com/limassolmarathon.

 
8027