Θέμα της ερευνητικής εργασίας ήταν η κλιματική κρίση – Τα βραβεία θα απονεμηθούν χωρίς τελετή

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία ο διαγωνισμός για τη συγγραφή ερευνητικής εργασίας για την Επιστήμη της Μετεωρολογίας για τη σχολική χρονιά 2019-2020 με θέμα: «Κλιματική κρίση: έρευνα για τεκμηρίωση, αίτια, συνέπειες, απόψεις των πολιτών, και τρόπους αντιμετώπισής της».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Επιθεώρησης Φυσικής) και τον Μετεωρολογικό Σύνδεσμο Κύπρου για 14η συνεχή χρονιά και είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Μαρίας Πογιατζή, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, τον Αύγουστο του 2005.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό να φέρει σε επαφή και να εξοικειώσει τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τις επιστημονικές/ερευνητικές διαδικασίες και ταυτόχρονα να προωθήσει την εδραίωση περιβαλλοντικής συνείδησης και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής κουλτούρας σε συνεργασία με φορείς από την κοινότητα.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 9 ομάδες μαθητών στην κατηγορία των Γυμνασίων και 6 ομάδες μαθητών στην κατηγορία των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. Οι μαθητές επεξεργάστηκαν και ανέλυσαν κλιματικά δεδομένα χρονοσειρών θερμοκρασίας και βροχόπτωσης και έκαναν και χρήση ερωτηματολογίου για να καταλήξουν σε συμπεράσματα και εισηγήσεις σε σχέση με την Κλιματική κρίση.

Δυστυχώς όμως, λόγω της πανδημίας με τον Covid-19, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, δεν κατέστη δυνατό να γίνει η εκδήλωση τελετής βράβευσης που γινόταν κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Τα βραβεία θα απονεμηθούν χωρίς τελετή.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού: Αα

 

 
1768
Thumbnail
  • Παράδειγμα προς μίμηση το Nicosia Mall 
  • Χαρίζει τα ενοίκια της κλειστής περιόδου και μειώνει στο μισό το ενοίκιο για 3 μήνες μετά την επαναλειτουργία
     

Σε μια σπουδαία και αξιέπαινη κίνηση προχώρησε το ΔΣ του Νicosia Mall η οποία δικαιολογημένα αποσπά πολλά εγκωμιαστικά σχόλια.

ad1mobile

Χαρίζει ενοίκια και 50% μείωση τους 3 πρώτους μήνες μετά το reopening

Το Nicosia Mall λοιπόν, ανακοίνωσε την Παρασκευή στους ενοικιαστές του ότι δεν θα χρεώσει ενοίκια σε κανένα για όλη την περίοδο που θα διαρκέσει η αναστολή εργασιών του. Και όχι μόνο. Επιπρόσθετα λοιπόν, για τους επόμενους 3 μήνες από την επαναλειτουργία του εμπορικού κέντρου, θα χρεώσει μόνο το 50% του συμφωνηθέντος ενοικίου. Το Nicosia Mall στέκεται έμπρακτα δίπλα και με πολύ ισχυρό τρόπο δίπλα στους συνεργάτες του σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Οι ενοικιαστές δέχτηκαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό τις εν λόγω αποφάσεις αφού αναμφίβολα τους δίνουν ανάσα σε μια κρίσιμη γι’ αυτούς περίοδο αφού έχουν να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Παράδειγμα προς μίμηση η απόφαση του Nicosia Mall

Η ενέργεια αυτή του Nicosia Mall, θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην οικονομία του τόπου γενικότερα και μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα και προς την υπόλοιπη αγορά στο φλέγον θέμα των ενοικίων. Το Nicosia Mall δείχνει το δρόμο και στους υπόλοιπους για τις χρεώσεις ενοικίων.

ΓΔ Nicosia Mall: Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συνεργάτες μας

ad2mobile

Ο Γενικός Διευθυντή του Nicosia Mall, κ. Γιώργος Γεωργίου μας επιβεβαίωσε την απόφαση του ΔΣ και τόνισε ότι «παρόλο που τα περιοριστικά μέτρα είχαν εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις για το Νicοsia Mall εντούτοις η Διεύθυνση του εμπορικού κέντρου εργάστηκε σκληρά και κατάφερε με τη στήριξη των μετόχων του και την πολύτιμη συμβολή της Τράπεζας Κύπρου να μπορέσει να προσφέρει τα εν λόγω μέτρα στήριξης προς τους ενοικιαστές».

Ο κ. Γεωργίου, αντιλαμβανόμενος τα δεδομένα που δημιουργούνται τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα από τους συνεργάτες μας και να τους βοηθήσουμε».

article 1