Coca-Cola: Σημαντική η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Προτεραιότητα της Coca-Cola HBC Κύπρου είναι η μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και η αειφόρος ανάπτυξη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, η Coca-Cola ΗΒC Κύπρου δεσμεύεται για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της με συγκεκριμένους στόχους που έχουν τεθεί από τον Όμιλο Coca-Cola HBC με ορίζοντα το 2025.

Η υπεύθυνη ανάπτυξη και η προστασία του πλανήτη και των φυσικών πόρων βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητας της Coca-Cola HBC Κύπρου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Παρόλο που επιδιώκει να μεγαλώνει τη δραστηριότητά της, παράλληλος στόχος που θέτει κάθε χρόνο, είναι να μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Για αυτό και θέτει όλο και πιο αυστηρούς στόχους βελτίωσης και εργάζεται σκληρά για να τους επιτύχει, ενώ καταγράφει συνεχή πρόοδο ως προς τις Δεσμεύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης για το Περιβάλλον που έχει θέσει ο Όμιλός Coca-Cola HBC, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στον Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος διακρίθηκε ως η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο ποτών σε όλη την Ευρώπη, για το 2018, στον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI).

Πρόκειται για την 6η φορά μέσα σε 7 χρόνια που κατατάσσεται στην πρώτη θέση του Δείκτη και την 9η συνεχή χρονιά που βρίσκεται στις τρεις κορυφαίες θέσεις του κλάδου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η δέσμευση σε αυτές τις πρακτικές είναι βαθιά εδραιωμένη στην αποστολή, τις αξίες και την επιχειρηματική στρατηγική της Εταιρείας. Καθορίζει κάθε απόφαση, διασφαλίζοντας ότι δημιουργεί διαχρονική και πραγματική αξία με στόχο ένα
καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο.

Μέσω μιας διαδικασίας ανάλυσης επιπτώσεων, του διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέλη και με τη διεξαγωγή ελέγχων σε τακτική βάση, εντοπίζει τους τομείς όπου μπορεί να επιτύχει τη μεγαλύτερη βελτίωση.

Αυτοί οι τομείς είναι:

  • Ένας Κόσμος Χωρίς Απορρίμματα (World Without Waste)
  • Μείωση των εκπομπών ρύπων
  • Ορθολογική διαχείριση του νερού
  • Υπεύθυνες προμήθειες
  • Μείωση των θερμίδων στο xαρτοφυλάκιο των αναψυκτικών
  • Φροντίδα των ανθρώπων αλλά και των κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται

Αξιοσημείωτα είναι τα αποτελέσματα των πρακτικών που έχει πετύχει η Coca-Cola HBC Κύπρου για την μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος το 2020. Συγκεκριμένα, η Εταιρεία το 2020 μείωσε την κατανάλωση ενέργειας στα
εργοστάσιά της κατά 5.423.727 MJ, δηλαδή 14% έναντι του 2019. Το 44.4% των ψυγείων της στην αγορά είναι ενεργειακά αποδοτικά με στόχο να φτάσουν στο 50% μέχρι το 2025. Επίσης, μέσω του προγράμματος για την υπεύθυνη διαχείριση του νερού, το 2020, μειώθηκε η κατανάλωση νερού κατά 25.168.608 lt, εξοικονομήθηκαν 3.804.805lt ενώ μειώθηκε κατά 4,95% ο δείκτης κατανάλωσης νερού στις παραγωγικές μονάδες της Εταιρείας ανά μονάδα προϊόντος (lt/ltpr) έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Όσον αφορά την ανακύκλωση, τo 100% των
συσκευασιών της Coca-Cola HBC Κύπρου είναι ανακυκλώσιμo και από τον Φεβρουάριο του 2021, η Εταιρεία αντικατέστησε τα πλαστικά καλαμάκια των χυμών LΑΝΙΤΙS 250ml από χάρτινα καλαμάκια.

Επιπλέον σε επίπεδο κοινωνικών προγραμμάτων στηρίζει πολύ αξιόλογα προγράμματα όπως το «Αποστολη Νερό» και το “Zero Waste Beach”. Τα τελευταία επτά χρόνια συνεργάζεται με τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) για την υλοποίηση του Προγράμματος «Αποστολή Νερό» από το οποίο η Κύπρος επωφελείται κάθε χρόνο με 5,840,000 λίτρα νερού από τα 19 συστήματα συλλογής «γκρίζου νερού» που τοποθετήθηκαν σε σχολεία και γήπεδα.

Με το πρόγραμμα Zero Waste Beach το οποία υλοποιείτε από το 2017 σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, και τη χρηματοδότηση τουνΙδρύματος της Coca-Cola, θέλει να κινητοποιήσει τους πολίτες και τους
εμπλεκόμενους φορείς στη μάχη κατά της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης. Με συγκεκριμένες δράσεις και δημιουργία υποδομών η Εταιρεία στοχεύει στη μείωση των σκουπιδιών που εισέρχονται ανεξέλεγκτα σε παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου. Τα αποτελέσματα του Προγράμματος μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακά, συγκεντρώνοντας 1.608 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών που θα κατέληγαν σε χωματερές και πραγματοποιώντας 33 καθαρισμούς ακτών και 13 καθαρισμούς βυθού ενθαρρύνθηκαν τοπικές αρχές ώστε να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων.