Company Profile: ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ-η 1η κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών

Διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνική ζωή της Κύπρου

ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ
Η Πετρολίνα, η πρώτη κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών και μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Κύπρου
, δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της ενέργειας διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. 

Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο πρατηρίων καυσίμων με 98 πρατήρια, κάτω από τις εμπορικές επωνυμίες Petrolina, Agip και Eni, προμηθεύοντας επιχειρήσεις και νοικοκυριά με καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, καύσιμα για βιομηχανική χρήση, υγραέριο, λιπαντικά, μηχανέλαια και άλλα σχετικά προϊόντα. Πέραν της λιανικής πώλησης δραστηριοποιείται και στον ανεφοδιασμό αεροπλάνων και πλοίων στα αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες της νησιού. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Πότε ιδρύθηκε
Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1960 από τους αδελφούς Λευκαρίτη -Νίκο, Τάκη, Καλλή, Κίκη και Νάκη- οι οποίοι είχαν θέσει ως στόχο όχι απλώς να συμβάλουν υπεύθυνα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, αλλά ταυτόχρονα να υπηρετήσουν τα ιδανικά και τις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας, μέσω των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.  πετρολίνα

Στόχοι και μελλοντικά σχέδια
Με στοχευμένη στρατηγική, η Πετρολίνα επενδύει διαρκώς σε νέα, πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και σε έργα υποδομής, αποδίδοντας ξεχωριστή σημασία σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, ιδιαίτερα σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Το δίκτυο πρατηρίων παραμένει το επίκεντρο της εμπορικής δραστηριότητας της Πετρολίνα και θα εξακολουθήσει να τυχαίνει συνεχούς ανανέωσης και εξέλιξης, ώστε τα πρατήρια «Petrolina», «Agip» και «Eni» να είναι πάντοτε σε θέση να προσφέρουν στους καταναλωτές, άριστης ποιότητας προϊόντα και άψογη εξυπηρέτηση.

Προσωπικό
Η εταιρεία εργοδοτεί άμεσα πέραν των 330 ατόμων ενώ έμμεσα, μέσω του δικτύου πρατηρίων, αντιπροσώπων υγραερίου και συνεργατών της απασχολούνται πέραν των 800 ατόμων.

Η Πετρολίνα, θεωρεί το ανθρώπινο δυναμικό της ως την πλέον σημαντική προϋπόθεση επιτυχίας. Η λειτουργία της παραμένει ανθρωποκεντρική, με χαρακτηριστικά μιας μεγάλης οικογένειας, παρέχοντας ασφαλείς συνθήκες εργασίας στο προσωπικό καθώς και ευκαιρίες ανέλιξης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και σύσφιξης σχέσεων και δεσμών. Γι’ αυτό τον λόγο, η Εταιρεία θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους εργοδότες στην Κύπρο.  πετρολίνα2

Τζίρος και μερίδιο στην αγορά
H Petrolina (Holdings) Public Ltd είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και κατέχει ηγετική θέση στην κυπριακή αγορά με κύκλο εργασιών της τάξης των €400 εκατομμυρίων.

Εταιρική κοινωνική ευθύνη
Η Πετρολίνα, εφαρμόζει μια συγκροτημένη πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και προσφοράς που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ανταποκρινόμενη έμπρακτα στις εκάστοτε ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας. Η στρατηγική Κοινωνικής Ευθύνης της Πετρολίνα αναπτύσσεται σε πέντε άξονες: Την Κοινωνική αλληλεγγύη, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, το Περιβάλλον και το Εργασιακό Περιβάλλον. 

Στόχος της είναι να ενισχύει διαρκώς τη δράση της ως ενεργός εταιρικός πολίτης που σέβεται και προωθεί τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές αξίες του τόπου.

Ηγεσία
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Petrolina (Holdings) Public Ltd απαρτίζεται ως εξής:

  • Κωστάκης Λευκαρίτης: Εκτελεστικός Πρόεδρος - Μη Ανεξάρτητος
  • Ντίνος Λευκαρίτης: Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) - Μη Ανεξάρτητος
  • Μάριος Λευκαρίτης: Εκτελεστικός Σύμβουλος - Μη Ανεξάρτητος
  • Δημήτρης Λευκαρίτης: Εκτελεστικός Σύμβουλος - Μη Ανεξάρτητος
  • Γεωργία Λευκαρίτη Ιωάννου: Εκτελεστικός Σύμβουλος - Μη Ανεξάρτητος
  • Χρίστος Λευκαρίτης: Σύμβουλος - Μη Ανεξάρτητος
  • Αντώνης Χατζηπαύλου: Σύμβουλος - Μη Ανεξάρτητος
  • Κώστας Ιακώβου: Σύμβουλος - Μη Ανεξάρτητος
  • Γιώργος Καλοπετρίδης: Σύμβουλος - Ανεξάρτητος

Χρέη Γραμματέα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εκτελεί ο Γιώργος Άγγονας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Στοιχεία επικοινωνίας
Petrolina (Holdings) Public Ltd
P.O. Box 40162, 6301 Λάρνακα, Κύπρος
Τηλ.: +357 24 848000
Φαξ: +357 24 657173
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.petrolina.com.cy.
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]

Μάριος Αδάμου