Νέο περιστατικό απάτης τύπου PHONE SCAM

Η Cyta ενημερώνει για νέο σοβαρό περιστατικό που αφορά προσπάθειες παραπλάνησης των πελατών της, αλλά και του κοινού γενικά, από επιτήδειους που διενεργούν κλήσεις από ενδεχομένως ψεύτικους αριθμούς του εξωτερικού, προς ανυποψίαστους συνδρομητές.

Αυτή την περίοδο, οι ενοχλητικές κλήσεις πραγματοποιούνται από αριθμούς που ανήκουν στις αριθμήσεις κινητής τηλεφωνίας της Β. Κορέας  (+8500 και +8506),  οι οποίοι αλλάζουν ή μετακυλούν σε άλλες αριθμήσεις, κάτι που αποτελεί συνήθη τακτική σε παρόμοια περιστατικά

Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, η Cyta συστήνει στο κοινό να παραμείνει ιδιαίτερα προσεκτικό, δεδομένου ότι το φαινόμενο πιθανόν να συνεχιστεί, όχι μόνο μέσω των διεθνών κλήσεων, αλλά και μέσω εφαρμογών τεχνολογίας VoIP (τύπου Viber), κάτι που δεν αφορά στο δίκτυο της Cyta και επομένως δεν εμπίπτει στον έλεγχό της.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Επίσης, συμβουλεύει τους αποδέκτες κλήσεων από άγνωστους αριθμούς του εξωτερικού:

 

  • Να μην ανταποκρίνονται και να μην καλούν πίσω τους άγνωστους αριθμούς
  • Να μην δίνουν τα προσωπικά τους ή άλλα ευαίσθητα στοιχεία, σε καμία περίπτωση
  • Να ενημερώνουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές και τον τηλεπικοινωνιακό παροχέα τους.

Οι πελάτες της Cyta μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση στον αριθμό 132 (Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης Πελατών).
 

 
1524
Thumbnail

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η Airbnb λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

ad1mobile

Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, η εταιρεία θα καταβάλει επιτόκιο πάνω από 10% για την έκτακτη χρηματοδότηση που έλαβε από τις επενδυτικές εταιρείες Silver Lake και Sixth Street Partners, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της, μεσούσης της πανδημίας.

Πώς μεταφράζεται το επιτόκιο 10%
Το επιτόκιο 10% αντιστοιχεί, σύμφωνα με το Libor, σε περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια ετησίως, ενώ ένα τόσο «τσουχτερό» επιτόκιο αντιστοιχεί σε ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης, γνωστά και ως «σκουπίδια» (junk).

>> > Κορωνοϊός: Όλες οι εξελίξεις εδώ <<<

Η Airbnb έλαβε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων, ενώ οι επενδυτές προσέφεραν εγγυήσεις στην εταιρεία, βασιζόμενοι σε κεφαλαιοποίηση της Airbnb της τάξης των 18 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφωνόταν στα 31 δισ. δολάρια (στοιχεία 2017).

 

Η χρηματοδότηση που έλαβε η Airbnb αυξάνει τα ταμειακά της αποθέματα στα 4 δισ. δολάρια, την ώρα όπως που η εταιρεία έχει δεχθεί «σφοδρό» πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.

Το πλήγμα που έχει δεχθεί η εταιρεία, λόγω της πανδημίας, δεν έχει προηγούμενο, αφού ο κορονοϊός έχει βάλει «φρένο» στον ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο διεθνώς.

ad2mobile

«Αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην εταιρεία, γιατί πιστεύουμε στην ηγεσία της και επιθυμούμε τη συνεργασία μαζί της, ως στρατηγικοί επενδυτές», σχολιάζει εκπρόσωπος της επενδυτικής Silver Lake.

insider.gr

article 1