Διαγωνισμός S-Factor από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Το επιστημονικό τους ταλέντο, μέσα από ένα πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων, στο πλαίσιο του διαγωνισμού “S-Factor”, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για δέκατη χρονιά από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Thales Foundation, και διεξάγεται στο πλαίσιο των δράσεων της φετινής εκδήλωσης “European Researchers’ Night”.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΙδΕΚ, οι νεαροί επίδοξοι επιστήμονες της Κύπρου καλούνται να επιστρατεύσουν τη φαντασία και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να παρουσιάσουν στο κοινό με διασκεδαστικό και χιουμοριστικό τρόπο ένα επιστημονικό φαινόμενο, έχοντας στη διάθεσή τους μόλις τρία λεπτά.
 
Στους συμμετέχοντες που θα ξεχωρίσουν θα απονεμηθούν βραβεία, με τους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας να λαμβάνουν δώρα τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, στον/στην πρώτο/πρώτη της κάθε κατηγορίας, θα προσφερθεί δωρεάν εγγραφή στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο EUROMATH & EUROSCIENCE 2022, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 11-16 Μαρτίου 2022, καθώς και απευθείας έγκριση συμμετοχής στον τελικό του SCIENCE-Factor Europe 2022.
 
Η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής γίνεται διαδικτυακά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3jP6GkT, με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021.
 
Το European Researchers’ Night διοργανώνεται στην Κύπρο από το 2006 από το ΙδΕΚ σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς του οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας του τόπου. Φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 με την ονομασία “ENGAGE – European Researchers’ Night in Cyprus: Τhe Digital and Green Age”.

Κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη εποχή και είναι εμπνευσμένη από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο θεσμός αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ χρηματοδοτείται μέσω του ευρωπαϊκού Προγράμματος Marie Sklodowska Curie Αctions (MSCA) για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό αλλά και τον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, www.research.org.cy.
 
 (ΚΥΠΕ)

 
8023