Διακοπές: Γιατί να επιλέξετε εξοχική κατοικία

Τα πέντε πλεονεκτήματα που ανεβάζουν τη ζήτηση για το συγκεκριμένο μοντέλο διακοπών

Λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα η καλοκαιρινή περίοδος, οι πολίτες βρίσκονται ήδη σε διαδικασία αναζήτησης του προορισμού, όπου θα περάσουν λίγες μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης, μακριά από την αγχωτική -ιδιαίτερα υπό τις παρούσες περιστάσεις- καθημερινότητα. Διανύοντας το δεύτερο, σε καθεστώς πανδημίας, καλοκαίρι, η πλειοψηφία των πολιτών επιλέγει να μείνει στην Κύπρο. Συνεπώς, για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, η μοναδική ίσως επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές είναι τα εγχώρια καταλύματα.

Βεβαίως, στην εξίσωση «διακοπές», σημαντικό ρόλο για τον κόσμο παίζει και φέτος το θέμα της ασφάλειας και της προστασίας της υγείας των ιδίων και των οικογενειών τους. Σ’ αυτό το εξαιρετικά αβέβαιο περιβάλλον η επιλογή του κατάλληλου τύπου καταλύματος διακοπών αποτελεί βασικό ζητούμενο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ΗΜΓ

Συνεπώς, η ανάγκη αφενός για κοινωνική αποστασιοποίηση και αφετέρου για διαμονή σε ένα ασφαλές περιβάλλον μακριά από το όποιο ενδεχόμενο έκθεσης στον κορωνοϊό, καθιστούν την επιλογή της ενοικίασης εξοχικής κατοικίας για ολιγοήμερες διακοπές άκρως ελκυστική, ειδικά αν πρόκειται για οικογένειες.

Το συγκεκριμένο μοντέλο διακοπών, προσφέρει σωρεία πλεονεκτημάτων. Μεταξύ άλλων, οι παραθεριστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν με ποιους θα συναναστραφούν, αποφεύγοντας έτσι το ενδεχόμενο να βρεθούν στον ίδιο χώρο με μεγάλες ομάδες αγνώστων προσώπων.

Μπορούν ακόμη, να κάνουν τις διακοπές τους παρέα με τις οικογένειες και τους φίλους τους, σε ένα άνετο και φιλόξενο περιβάλλον. Επιπλέον, μπορούν, να απολαύσουν μια σειρά από ανέσεις και πολυτέλειες, όπως ιδιωτική πισίνα, εξωτερικές εγκαταστάσεις μαγειρέματος, high speed internet, home cinema, κονσόλες παιγνιδιών, τηλεόραση με επίπεδη οθόνη κ.α.

Οι εξοχικές κατοικίες προσφέρουν περισσότερη ελευθερία, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθούν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία υποχρεωτικά εφαρμόζουν τα ξενοδοχεία και άλλα συγκροτήματα καταλυμάτων. Βρίσκονται συνήθως πολύ κοντά σε παραλίες, χωριά και αστικά κέντρα, όπου εύκολα μπορεί να επισκεφθεί κανείς υπεραγορές και άλλες σημαντικές υπηρεσίες. Συνεπώς, στη διάρκεια της διαμονής του, ο επισκέπτης έχει δίπλα του ότι χρειάζεται
για να απολαύσει χωρίς επιπλέον έγνοιες τις διακοπές του. Παράλληλα, πέραν τις ίδιας της κατοικίας, έχει περισσότερες επιλογές, για το μπάνιο, τις βόλτες και το φαγητό του.

ΗΜΦ

Οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν αποτελούν απλώς μια τάση που ευνοείται από τις συνθήκες της πανδημίας. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μεγάλη άνθηση στο εξωτερικό και κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς συνιστούν την καλύτερη απάντηση στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη για προσωποποιημένες διακοπές, κυνήγι εμπειριών και κλασική πολυτέλεια.

Υπό αυτά, λοιπόν, τα δεδομένα, μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται εδώ και αρκετό καιρό από ντόπιους και ξένους για ενοικίαση εξοχικών κατοικιών στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην Ελεύθερη Αμμόχωστο. Ενδεικτική της έντονης ζήτησης, είναι η μεγάλη επισκεψιμότητα που δέχεται η διαδικτυακή πλατφόρμα «Villas2Let», όπως και ο αυξημένος αριθμός κρατήσεων που γίνονται δια μέσου της.

Η εν λόγω πλατφόρμα προσφέρει ελκυστικά πακέτα διακοπών σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, ενώ εγγυάται ποιοτικές διακοπές, σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου τηρούνται κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλες οι επιλογές ΕΔΩ.

Αδιαμφισβήτητα η αιφνίδια έλευση του κορωνοϊού έχει ανατρέψει άρδην την καθημερινότητα μας. Ο φόβος, η αβεβαιότητα και ο εγκλεισμός έχουν δημιουργήσει μια νέα κανονικότητα, που ουδείς μπορούσε να φανταστεί. Μετά από ένα χρόνο πίεσης και περιορισμών μακριά από αγαπημένα πρόσωπα, η άφιξη του καλοκαιριού δημιουργεί προσδοκίες για χαρά, ξεγνοιασιά και χαλάρωση. Όμως όλα με προσοχή, γιατί ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει. Παραμένει η ανάγκη για υπεύθυνες, ασφαλείς και υγιείς επιλογές διακοπών.

 
4215