ΕΒΕ Πάφου: Χαιρετίζει την ολοκλήρωση δρόμου αξίας €6.6 εκ

Χαιρετίζει το ΕΒΕ Πάφου την ολοκλήρωση του δρόμου Βιοτεχνικής Πάφου - Κονιών - Γεροσκήπου

Εξαιρετικής σημασίας χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου που συνδέει την πόλη της Πάφου με τη βιοτεχνική περιοχή Πάφου, Κονιών και Γεροσκήπου ο Γραμματέας/ Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Μαρίνος Στυλιανού, προσθέτοντας πως θα συμβάλει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των βιοτεχνών της περιοχής. 

Σε ανακοίνωση ο κ. Στυλιανού, σημειώνει ότι ο παρακαμπτήριος δρόμος Πάφου – Γεροσκήπου από τα MacDonald’s προς τη Βιοτεχνική Περιοχή, έργο συνολικής δαπάνης 6.6 εκ ευρώ περίπου, καθυστέρησε για πάρα πολλά χρόνια, γεγονός που κράτησε την περιοχή σε υπανάπτυξη, χωρίς βασικές υποδομές, χωρίς οδικό σχεδιασμό και χωρίς βασικές υπηρεσίες.

Το έργο, είπε, είναι θέμα ημερών να παραδοθεί στην κυκλοφορία και εξέφρασε την ελπίδα να δώσει τα αναμενόμενα οφέλη προς την κοινωνία και τους βιοτέχνες της περιοχής, που για χρόνια παρέμειναν παραμελημένοι. 

Όπως αναφέρεται, είναι πια γεγονός ότι ολόκληρη η περιοχή αναβαθμίζεται, αφού το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή γέφυρας στο σημείο που ο δρόμος διασταυρώνει το αργάκι «Λιμνάρια», διαχωριστική νησίδα, ποδηλατόδρομο, λωρίδα πρασίνου, πλακόστρωτα πεζοδρόμια, υπογειοποίηση των δικτύων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, τοποθέτηση υπογείου δικτύου συλλογής ομβρίων υδάτων, καθώς και τοποθέτηση μοντέρνου οδικού φωτισμού. 

Εκφράζεται επίσης η ελπίδα όπως «τα έργα στην περιοχή ολοκληρωθούν με την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου και βασικών οδικών αρτηριών από τη βιοτεχνική μέχρι το πρώην ΚΕΝ Πάφου καθώς και από τη Βιοτεχνική μέχρι την Κοινότητα Κονιών”. 

ΚΥΠΕ

 
8028