16 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η ενσωμάτωση με τον πρώην Συνεργατισμό-Όλες οι πληροφορίες για τους πελάτες της Ελληνικής

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενσωμάτωσης των εργασιών της πρώην ΣΚΤ στην Ελληνική Τράπεζα, με τη μεταφορά των πελατών της πρώην ΣΚΤ και των λογαριασμών τους στα συστήματα και κανάλια της Ελληνικής Τράπεζας. 

Αυτό σημαίνει ότι πλέον όλοι οι πελάτες της Ελληνικής θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πλήρως από οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας, η οποία θα διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο. 

>>> Διαβάστε ακόμη: Αυτή είναι η νέα σύνθεση του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας <<<

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Τράπεζα, «θα μπορούν πλέον όλοι να απολαμβάνουν τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες από τα ηλεκτρονικά κανάλια και τις ΑΤΜ της Ελληνικής Τράπεζας». Ενδεικτικά, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν επιταγές και μετρητά στις ΑΤΜ ή να μεταφέρουν χρήματα στην πιστωτική τους κάρτα, αλλά και να μεταφέρουν χρήματα (έως €1000) μέσω του Web Banking ή του Mobile App σε κυπριακές και ευρωπαϊκές τράπεζες (SEPA), εντελώς δωρεάν. 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι παρά την αλλαγή που θα σημειωθεί στους αριθμούς λογαριασμών των πελατών, οι υφιστάμενοι αριθμοί παραμένουν σε ισχύ και η ενσωμάτωση δεν θα επηρεάσει τις συναλλαγές. Όλες οι υφιστάμενες αυτόματες και μόνιμες εντολές, που είναι ήδη καταχωρημένες στα συστήματα της πρώην ΣΚΤ, θα μεταφερθούν στα συστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και θα ισχύουν κανονικά. 

Παράλληλα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ελληνικής Τράπεζας, «η Τράπεζα έχει φροντίσει για την απρόσκοπτη διεκπεραίωση οποιονδήποτε εισερχόμενων εμβασμάτων από άλλες τράπεζες ή από κυβερνητικές υπηρεσίες καθώς και για την πληρωμή μισθών και Ελάχιστων Εγγυημένων Εισοδημάτων. Δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους των πελατών», σημείωσε. 

Αλλαγή IBAN
Η αλλαγή του λογαριασμού θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει και το ΙΒΑΝ και το BIC του λογαριασμού
, χωρίς και πάλι να επηρεάζονται οι συναλλαγές, αφού παράλληλα θα ισχύουν και τα προηγούμενα ΙΒΑΝ και BIC. Το νέο ΙΒΑΝ θα εμφανίζεται στη μηνιαία κατάσταση λογαριασμού (Statement) που θα σταλεί από τις 16/9/2019 και έπειτα. Το νέο BIC είναι το HEBACY2N, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται με τον νέο λογαριασμό. Για το νέο ΙΒΑΝ και BIC του λογαριασμού, οι πελάτες θα μπορούν να ενημερώνονται από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας ή από το WEB Banking / Mobile App. 

Η παραλαβή των εμβασμάτων θα συνεχιστεί κανονικά, όμως η Τράπεζα εισηγείται όπως οι πελάτες ενημερώσουν στην πορεία τους συνεργάτες τους/ αποστολείς εμβασμάτων όσον αφορά το νέο τους ΙΒΑΝ σας. Για οποιεσδήποτε νέες εντολές θα πρέπει να δίδεται το νέο IBAN. 

>>> Διαβάστε επίσης: Χρόνο και χρήμα θα κερδίζουν οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας <<<

Τι γίνεται με τα βιβλιάρια επιταγών
Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά τα βιβλιάρια επιταγών.
Τα υφιστάμενα θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου χρησιμοποιηθούν πλήρως. Τα νέα βιβλιάρια επιταγών που θα παραγγέλλουν οι πελάτες μετά τις 16/09/2019 θα εκδίδονται με τον νέο αριθμό λογαριασμού τους. Σταδιακά θα αντικατασταθούν και οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες της πρώην ΣΚΤ, οι οποίες ως τότε θα ισχύουν κανονικά και μετά την ενσωμάτωση.

Web Banking-Mobile App
Αναφορικά με το Web Banking ή / και το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας οι συνδρομητές του iBanking της πρώην ΣΚΤ θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν από τις 16/09/2019 το πρωί και έπειτα. Θα πρέπει αρχικά να συνδεθούν στο iBanking της πρώην ΣΚΤ όπως έκαναν συνήθως και ακολούθως το σύστημα θα τους καθοδηγήσει βήμα προς βήμα. Δεν χρειάζεται να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα. Για περισσότερες λεπτομέρειες και καθοδήγηση αναφορικά με την αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία υπάρχουν και σχετικά βίντεο

Σημειώνεται ότι οι λογαριασμοί, οι κάρτες, τα δάνεια, οι καταθέσεις και οι κοινοί λογαριασμοί των πελατών θα μεταφερθούν και θα φαίνονται τόσο στο Web Banking όσο και στο Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας. Οι προσβάσεις σε λογαριασμούς τρίτων θα μεταφερθούν νοουμένου ότι προηγουμένως έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις.

>>> Διαβάστε ακόμη: Ελληνική - Έτσι θα διορίζονται-παύονται Προσωρινοί Σύμβουλοι στο ΔΣ <<<

Βασικές ερωτήσεις απαντήσεις σχετικά με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης
1/ Τι αλλάζει από τις 16/09/2019 για τους πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας και της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (πρώην ΣΚΤ);

Στις 16/09/2019 θα πραγματοποιηθεί η πλήρης ενσωμάτωση των εργασιών της πρώην ΣΚΤ στα συστήματα της Ελληνικής Τράπεζας. Ως εκ τούτου, από την εν λόγω ημερομηνία, όλοι οι πελάτες μας θα μπορούν να εξυπηρετούνται από οποιοδήποτε κατάστημα ή Επιχειρηματική Μονάδα της Ελληνικής Τράπεζας παγκύπρια. 

2/ Το ΙΒΑΝ και το BIC του λογαριασμού μου θα αλλάξουν;
Ναι, θα αλλάξουν. Το γεγονός αυτό όμως δεν επηρεάζει τις συναλλαγές σας, αφού παράλληλα θα ισχύουν και τα προηγούμενα IBAN και BIC του λογαριασμού σας.

Το νέο ΙΒΑΝ θα εμφανίζεται στη Μηνιαία Κατάσταση Λογαριασμού (Statement) που θα σας αποστέλλουμε από τις 16/09/2019 και έπειτα. Το νέο BIC είναι το HEBACY2N, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται με τον νέο λογαριασμό που θα σας κοινοποιηθεί. 

Για το νέο IBAN και BIC του λογαριασμού σας θα μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας ή από το Web Banking / Mobile App, αν είστε συνδρομητής. Για να πάρετε πιστοποιητικό με το νέο σας IBAN, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών στο τηλέφωνο 8000 9999 ή στο +357 22500500 (αν καλείτε από το εξωτερικό). 

3/ Τα όρια στους λογαριασμούς και στις κάρτες παραμένουν ως έχουν;
Ναι, τα όρια στους λογαριασμούς και στις κάρτες σας παραμένουν ως έχουν.

4/ Οι διευκολύνσεις / το όριο παρατραβήγματος / τα δάνεια / το όριο κάρτας κλπ θα μεταφερθούν με τους ίδιους όρους;
Ναι, όλες οι τραπεζικές - πιστωτικές διευκολύνσεις σας θα μεταφερθούν χωρίς να αλλάξει κάτι.

5/ Θα μπορώ να χρησιμοποιώ το υφιστάμενο βιβλιάριο επιταγών μου και αν ναι, ως πότε;
Το υφιστάμενο βιβλιάριο επιταγών σας παραμένει σε ισχύ μέχρι αυτό να χρησιμοποιηθεί πλήρως. Όταν παραγγείλετε νέο βιβλιάριο, μετά τις 16/09/2019, αυτό θα εκδοθεί με τον νέο αριθμό λογαριασμού σας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

6/ Θα ισχύουν ως έχουν οι υφιστάμενες Αυτόματες και Μόνιμες Εντολές (δόσεις δανείων, SEPA Direct Debits και άλλα Standing Orders) που έχω καταχωρήσει στον λογαριασμό μου;
Όλες οι υφιστάμενες Αυτόματες και Μόνιμες Εντολές σας, που είναι ήδη καταχωρημένες στα συστήματα της πρώην ΣΚΤ, θα μεταφερθούν στα συστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και θα ισχύουν κανονικά. 

7/ Το iBanking της πρώην ΣΚΤ σταματά να λειτουργεί; Από πότε;
Tο iBanking της πρώην ΣΚΤ θα σταματήσει να λειτουργεί από τις 13/09/2019 στις 11:30 π.μ. Από τις 16/09/2019 το πρωί θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Web Banking της Ελληνικής Τράπεζας. Θα συνδεθείτε όπως κάνετε συνήθως στο iBanking της πρώην ΣΚΤ και ακολούθως το σύστημα θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα. Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα. Για περισσότερες λεπτομέρειες και καθοδήγηση αναφορικά με την αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, δείτε το βίντεο https://www.hellenicbank.com/webinfo

8/ Θα μεταφερθούν αυτόματα οι λογαριασμοί μου της πρώην ΣΚΤ ή πρέπει να κάνω κάποιες ενέργειες; 
Οι λογαριασμοί σας, όπως και οι κάρτες, τα δάνεια, οι καταθέσεις και οι κοινοί σας λογαριασμοί θα μεταφερθούν και θα φαίνονται τόσο στο Web Banking όσο και στο Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας.

9/ Η Χρεωστική / Πιστωτική Κάρτα μου θα λειτουργεί κανονικά στις 16/09/2019 για αγορές, αναλήψεις και πληρωμές;
Ναι, όλες οι κάρτες, τόσο της Ελληνικής Τράπεζας όσο και της πρώην ΣΚΤ, θα λειτουργούν κανονικά τόσο κατά το Σαββατοκύριακο 13/09/2019 - 15/09/2019 όσο και από τις 16/09/2019 και έπειτα. Από το μεσημέρι της Παρασκευής 13/09/2019 μέχρι και τη Δευτέρα 16/09/2019 το πρωί, δεν θα μπορούμε να σας στέλνουμε SMS όταν κάνετε συναλλαγές με κάρτες της πρώην ΣΚΤ. 
Οι κάρτες της πρώην ΣΚΤ θα αντικατασταθούν σταδιακά μετά την ενσωμάτωση. Θα λάβετε σχετική ενημέρωση σε μεταγενέστερο στάδιο. Μέχρι τότε θα ισχύουν οι υφιστάμενες κάρτες.

10/ Με τις κάρτες της πρώην ΣΚΤ ποιες συναλλαγές θα μπορώ πλέον να πραγματοποιώ στην ΑΤΜ;
Όλες τις συναλλαγές που προσφέρονται από τις τεχνολογικά αναβαθμισμένες ΑΤΜ μας. Πλέον, θα μπορείτε να καταθέτετε μετρητά και επιταγές σε πραγματικό χρόνο, να εκτυπώνετε καταστάσεις λογαριασμού, να μεταφέρετε χρήματα μεταξύ των συνδεδεμένων λογαριασμών της κάρτας σας και να κάνετε πληρωμές στις πιστωτικές σας κάρτες.

11/ Οι μόνιμες μεταφορές μου εντός και εκτός Τράπεζας θα επηρεαστούν; (π.χ. αποπληρωμή δανείων)
Όχι, οι μόνιμες εντολές σας εντός και εκτός Τράπεζας δεν θα επηρεαστούν. 

12/ Οι άλλες τράπεζες / κυβερνητικές υπηρεσίες θα ενημερωθούν για τις αλλαγές στους λογαριασμούς μου;
Όσον αφορά εισερχόμενα εμβάσματα από άλλες τράπεζες ή από κυβερνητικές υπηρεσίες προς τον λογαριασμό σας στην Ελληνική Τράπεζα, έχουμε φροντίσει για την απρόσκοπτη διεκπεραίωση τους. Δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους σας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Για το Σαββατοκύριακο της ενσωμάτωσης
13/ Το ωράριο του δικτύου καταστημάτων θα επηρεαστεί την Παρασκευή 13/09/2019; 

Ναι, την Παρασκευή 13/09/2019 τα καταστήματά μας (Ελληνικής και πρώην δίκτυο ΣΚΤ) θα κλείσουν για το κοινό στις 11:30 π.μ. Ως εκ τούτου, φροντίστε να υπάρχουν έγκαιρα τα διαθέσιμα υπόλοιπα στους λογαριασμούς σας για να εκτελεστούν οι πληρωμές σας / πληρωθούν οι επιταγές σας. Επίσης, αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα, εισηγούμαστε όπως αξιοποιήσετε και τις προηγούμενες ημέρες για να αποφύγετε πιθανή ταλαιπωρία. 

14/ Οι ATM θα λειτουργούν κανονικά κατά τη διάρκεια της ενσωμάτωσης; 
Ναι, οι ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά και όλοι οι πελάτες θα μπορείτε να προβείτε σε αναλήψεις μετρητών.

15/ Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το iBanking, το Web Banking και το Mobile App; 
Ως χρήστες του iBanking και του COOP Mobile App δεν θα έχετε πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες από την Παρασκευή 13/09/2019 11:30 π.μ., καθώς η λειτουργία τους θα τερματιστεί. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Web Banking ή το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας από το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019 και έπειτα, εφόσον ακολουθήσετε τη διαδικασία αυτόματης μεταφοράς στο Web Βanking της Ελληνικής Τράπεζας. Περισσότερες πληροφορίες και video για το πώς θα μεταφερθείτε από το iBanking στο Web Banking θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας στον σύνδεσμο https://www.hellenicbank.com/webinfo

>>> ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ <<<

16/ Τι θα γίνει με τις εισερχόμενες/εξερχόμενες πληρωμές μου κατά τη διάρκεια της ενσωμάτωσης;
Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων την Παρασκευή 13/09/2019 μετά τις 11.30 π.μ. το μεσημέρι μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019 δεν θα πραγματοποιηθούν εισερχόμενες ή εξερχόμενες πληρωμές (SEPA και SWIFT). Οποιεσδήποτε εντολές πληρωμής, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 16/09/2019. Για να αποφύγετε πιθανή ταλαιπωρία εισηγούμαστε όπως προχωρήσετε με οποιεσδήποτε εντολές πληρωμών πριν από τις 11.30 π.μ. την Παρασκευή 13/09/2019. 

17/ Είμαι κάτοχος κάρτας της πρώην ΣKT. Πώς θα επηρεαστώ τις ημέρες της ενσωμάτωσης (αγορές/ καταθέσεις/ υπόλοιπα/ πράξεις στο εξωτερικό/ SMS);
Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας κανονικά για αγορές και αναλήψεις μετρητών, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Από το μεσημέρι της Παρασκευής 13/09/2019 μέχρι και τη Δευτέρα 16/09/2019 το πρωί δεν θα μπορούμε να σας στέλνουμε SMS όταν κάνετε συναλλαγές. 

 
1312
Thumbnail

Μια ακόμα επιτυχημένη διαδικτυακή δημοπρασία ακινήτων στην Κύπρο διεξήγαγε χθες η κορυφαία proptech εταιρεία BidX1, δημιουργώντας ρευστότητα €30 εκ. μέσω της προηγμένης τεχνολογίας πλατφόρμας της. Πάνω από 330 πλειοδότες, οι περισσότεροι εκ των οποίων Κύπριοι, είχαν εγγραφεί και συμμετείχαν στη χθεσινή δημοπρασία.

ad1mobile

Η ομάδα της BidX1 στην Κύπρο επίβλεψε την πώληση μιας ποικιλίας εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και Παραλίμνι, συμπεριλαμβανομένων επενδυτικών ευκαιριών και ακινήτων με προοπτική ανάπτυξης. Από τις 66 παρτίδες ακινήτων που προσφέρθηκαν τελικά στη δημοπρασία, πωλήθηκαν οι 59 στο συνολικό ποσό των €10 εκ. Όλες οι προσφορές, όπως επίσης και η τελική τιμή πώλησης για κάθε ακίνητο, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της BidX1 στο πλαίσιο της διαφανούς διαδικασίας.

Σχολιάζοντας τα χθεσινά αποτελέσματα, ο Επικεφαλής της BidX1 Κύπρου, Κρίτωνας Ονησιφόρου ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της δεύτερής μας δημοπρασίας, αλλά και τη θερμή ανταπόκριση της αγοράς. Στόχος μας είναι να φέρουμε μεγαλύτερη διαφάνεια και αποδοτικότητα στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος στην Κύπρο έδειξε τόσο ενδιαφέρον στις καινοτόμους μεθόδους συναλλαγής ακινήτων που προσφέρει η BidX1.»

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Ανταποκρινόμενη στη μεγάλη ζήτηση που δέχθηκε μετά τη χθεσινή δημοπρασία, η BidX1 θα διοργανώσει μια επιπρόσθετη διαδικτυακή δημοπρασία για τις εναπομείνασες 7 παρτίδες ακινήτων, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

«Επειδή μετά το τέλος της δημοπρασίας υπήρξε ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές για τα εναπομείναντα επτά ακίνητα», συνέχισε ο Ονησιφόρου, «και χάρη στην ευελιξία που προσφέρει η πλατφόρμα, είμαστε σε θέση να διαθέσουμε τα ακίνητα αυτά σε επαναληπτική διαδικτυακή δημοπρασία την ερχόμενη βδομάδα. Ο εν λόγω κατάλογος βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας (https://bidx1.com/en/cyprus), όπου μπορεί κανείς να βρει και άλλα ελκυστικά ακίνητα που διατίθενται προς πώληση μέσω της μεθόδου Digital Private Treaty και στα οποία μπορούν να γίνουν προσφορές οποιαδήποτε στιγμή.»

Για να συμμετέχουν στη δημοπρασία της ερχόμενης βδομάδας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα (https://bidx1.com/en/cyprus), παρέχοντας στοιχεία ταυτότητας και απόδειξη διεύθυνσης, και να καταβάλουν προκαταβολή με βάση την επιφυλασσόμενη τιμή του ακινήτου, η οποία θα κρατηθεί μόνο εάν ο πλειοδότης είναι ο επιτυχών αγοραστής τη μέρα της δημοπρασίας. Οι μη επιτυχόντες πλειοδότες θα λάβουν 100% επιστροφή χρημάτων εντός 7 εργάσιμων ημερών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Η βραβευμένη εταιρεία BidX1 ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στην Κύπρο το 2019, προσφέροντας εύκολους και αποδοτικούς τρόπους συναλλαγών ακινήτων μέσω της προηγμένης τεχνολογίας πλατφόρμας της, και αξιοποιώντας την εξειδίκευση και εις βάθος γνώση του τομέα που διαθέτει η ομάδα της στην Κύπρο. Στις αρχές του 2020, η εταιρεία εισήγαγε άλλη μία μέθοδο αγοραπωλησίας ακινήτων μέσω της πλατφόρμας της, τη λεγόμενη Digital Private Treaty. Η εν λόγω μέθοδος είναι ο συνήθης  τρόπος με τον οποίο αγοράζονται και πωλούνται ακίνητα στην Κύπρο, η οποία γίνεται τώρα διαδικτυακά στην πλατφόρμα της BidX1, προσφέροντας μεγαλύτερη διαφάνεια και αποδοτικότητα.

Πληροφορίες για τα ακίνητα προς πώληση είτε μέσω δημοπρασίας είτε μέσω Private Treaty, είναι διαθέσιμες στη σελίδα bidx1.com, ενώ για οτιδήποτε περαιτέρω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα της BidX1 στην Κύπρο στο 22 000 380 / [email protected]

article 1