Εκπτωτικό Χωριό: Αρχίζει σύντομα η κατασκευή-Πότε θα λειτουργήσει

Σε προχωρημένο στάδιο και οι διαβουλεύσεις για τα brands που θα φιλοξενεί -Μέχρι τώρα «σφράγισαν» την παρουσία τους 30

Σημαντικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ανέγερση του πρώτου Εκπτωτικού Χωριού στην Κύπρο, με την ονομασία Neo Plaza, στην Κοκκινοτριμιθιά, αναμένονται την ερχόμενη βδομάδα.

Όπως πληροφορείται η Brief, εντός της ερχόμενης βδομάδας θα πέσουν οι υπογραφές της σύμβασης με την κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει το έργο ανέγερσης του Εκπτωτικού Χωριού, με τα κατασκευαστικά έργα να αρχίζουν εντός Νοεμβρίου ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου.

>>> Διαβάστε ακόμη: Ποια brands θα βρίσκονται στο Neo Plaza-Ξεκινούν σύντομα τα έργα <<<

Βάσει, δε, του νέου προγραμματισμού, το Neo Plaza αναμένεται πως θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει εκπτώσεις 30-70% καθόλη την διάρκεια του έτους, εντός Οκτωβρίου του 2020 ή το αργότερο αρχές Νοεμβρίου του 2020. Σημειώνεται πως, ο αρχικός στόχος που είχε τεθεί ήθελε το Εκπτωτικό Χωριό να λειτουργεί τον Μάιο, ωστόσο, η καθυστέρηση στην εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών άλλαξε τα πλάνα της εταιρείας.

Τριάντα brands «κλείδωσαν» την παρουσία τους στο Εκπτωτικό Χωριό
Την ίδια ώρα, πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως οι συζητήσεις για τα brands που θα φιλοξενεί το Εκπτωτικό Χωριό βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και μέχρι στιγμής έχουν «σφραγίσει» την παρουσία τους 30 γνωστά brands από τον χώρο της μόδας, της εστίασης και της ψυχαγωγίας.

>>> Διαβάστε επίσης: Ενδιαφέρον ελληνικών εταιρειών για κάθοδο στο εκπτωτικό χωριό <<<

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η Brief, μερικά από τα ονόματα που διέρρευσαν και έχουν συμφωνήσει για την παρουσία τους στο Neo Plaza, είναι: 

 • McDonalds
 • Prince Oliver
 • Skechers Shoes
 • Matou France
 • Alba Shoes
 • Anonima
 • The Mall Kiosk
 • Prive Sports
 • Panaidis Eyewear Boutique
 • C.A. Papaellinas Beauty Outlet
 • Vardas
 • Admiral Sport Shops

Επίσης, ενώπιον της διεύθυνσης του Neo Plaza βρίσκονται και αρκετές επιλογές για τα δύο café που θα έχουν παρουσία στο εκπτωτικό χωριό. Starbucks, Costa Coffee, Nero, Mikel, Second Cup, Coffeehouse και Gloria Jeans, φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα. Όπως πληροφορούμαστε η απόφαση για την τελική επιλογή αναμένεται να παρθεί σύντομα.

>>> Διαβάστε ακόμη: Neo Plaza - Το πρώτο Εκπτωτικό Χωριό της Κύπρου <<<

Πέραν των προαναφερθέντων brands, την παρουσία της στο Neo Plaza «κλείδωσε» και η Volta Fun Town. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αλυσίδα θεματικών πάρκων παιδικής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα με παρουσία σε πολλά εμπορικά κέντρα.

Επιπρόσθετα, στο πρώτο εκπτωτικό και ψυχαγωγικό χωριό της Κύπρου θα βρίσκεται και ο κολοσσός Sonae Sierra για την παροχή υπηρεσιών εμπορικής διαχείρισης στο Neo Plaza.

Το Neo Plaza
Υπενθυμίζεται πως το Neo Plaza θα ανεγερθεί σε μια έκταση πέραν των 35.000 τ.μ. και θα καλύπτει εμπορικό χώρο συνολικού εμβαδού περίπου 10.000 τ.μ. με εκατοντάδες δωρεάν θέσεις στάθμευσης. Βάσει του σχεδιασμού, θα φιλοξενεί 45-50 εμπορικά καταστήματα μόδας και 8-10 χώρους εστίασης. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Παράλληλα, το έργο προβλέπει τη δημιουργία και Ψυχαγωγικού Πάρκου, το οποίο θα προσφέρει ψυχαγωγικές δραστηριότητες και χώρους εστίασης για τους επισκέπτες του εκπτωτικού χωριού. Αναλυτικότερα, στο πάρκο προβλέπεται η δημιουργία παιδότοπου, χώρου εκδηλώσεων, χώροι πρασίνου και τοπιοτεχνήσεις.

Μάριος Αδάμου
 
948
Thumbnail

Το πολύτιμο αρχείο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής καλείται να διασώσει, μέσα από τη ψηφιοποίηση του, το Εργαστήρι Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα (11/11) στο Συνοδικό της Μητρόπολης Λεμεσού.
 
Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν, στην παρουσία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β` και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, με προσυπογράφων το Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Ως μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον ίδιο χαρακτήρισε τη συμφωνία συνεργασίας ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β`, ο οποίος έκανε λόγο για ένα τεράστιο θησαυρό από χειρόγραφα και άλλα, μοναδικά στο είδος τους, κείμενα που κινδυνεύουν από το πέρασμα του χρόνου.
 
Υπάρχουν περίπου 4,500 παλαίτυπα στη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου, τα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μακαριότατος, "προχθές, ο ίδιος έβαζα σε αυτά ναφθαλίνη για να τα σώσω από τα ζωύφια και τους μικροοργανισμούς".
 
Είναι, συνέχισε, "ένας κόσμος πολύτιμος, όχι μόνο θεολογίας αλλά και ιστορίας, μαθηματικών και άλλων, μοναδικών στο είδος τους κειμένων, από την εποχή του Γουτεμβέργιου".
 
Τη χαρά του για τη δυνατότητα που δίνεται στο ΤΕΠΑΚ να βοηθήσει, μέσα από την τεχνογνωσία του, στη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Πατριαρχείου, εξέφρασε ο καθηγητής Αναγιωτός, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως η πόλη είναι δίπλα στο Πατριαρχείο για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Σημειώνεται ότι το πρωτόκολλο αποτελεί επιστέγασμα της πρόσφατης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου και φορέων της πόλης, μεταξύ αυτών και του ΤΕΠΑΚ, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
 
Συγκεκριμένα, προβλέπεται συνεργασία σε κοινές πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, παροχή συμβουλευτικών και επιστημονικών υπηρεσιών και μελετών, ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του Πατριαρχείου, στήριξη από το Κέντρο Γλωσσών προς τους οικότροφους της Θεολογικής Σχολής του Πατριαρχείου, στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και τέλος, ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
 
Μεταξύ άλλων, αναφέρετε ότι, στον τομέα της ψηφιοποίησης του ιστορικού αρχείου του Πατριαρχείου, ο Δήμος Λεμεσού θα συμβάλει έμπρακτα με υποστηρικτικές δράσεις.
 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, βρίσκεται από χθες (10/11) στην  Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, για τους εορτασμούς του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Αύριο (12/11), στις 7:00, θα τελεσθεί πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος προεξάρχοντος του Πατριάρχη και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κένυας Μακαρίου, Γουϊνέας Γεωργίου, του Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου και των Επισκόπων Νιτρίας Νικοδήμου (Έξαρχος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο) και Αμαθούντος Νικολάου.
 
(ΚΥΠΕ/Σταύρος Κονιώτης)

article 1