Ελληνική Τράπεζα: Με ισχυρά όπλα στη μάχη για επιστροφή στην ανάκαμψη

Η Ελληνική Τράπεζα συμβάλλει στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και επιστροφής της σε συνθήκες ανάκαμψης, με όπλο τη ρευστότητα και την ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια που διαθέτει Κομβικός είναι ο ρόλος των τραπεζών στις προσπάθειες επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας, η οποία βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, συνεπεία της πανδημίας.

Με στόχο την επιστροφή σε συνθήκες ανάκαμψης το συντομότερο δυνατόν, η Ελληνική Τράπεζα θεώρησε υποχρέωσή της το να λειτουργήσει υποβοηθητικά, ενισχύοντας τις προσπάθειες της Πολιτείας αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Τράπεζα ενημέρωσε ήδη το υπουργείο Οικονομικών για τη συμμετοχή της στο Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίων για νέα στεγαστικά δάνεια, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 27 Μαΐου 2020.

Όπως είναι γνωστό, το Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια, περιλαμβάνεται στα 13 σχέδια που εξήγγειλε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση για στήριξη της οικονομίας.

Η Ελληνική Τράπεζα είναι σε θέση να ενισχύσει τις προσπάθειες του κράτους για επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή της σε συνθήκες ανάκαμψης, έχοντας μερικά πολύ ισχυρά όπλα στη φαρέτρα της, όπως είναι η ρευστότητα και η ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια που διαθέτει.

Με τη συμμετοχή της στο Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίων, η Τράπεζα στοχεύει στη στήριξη των νοικοκυριών για τη σύναψη δανείων ιδιοκατοίκησης, μέσα από την επιδότηση του επιτοκίου. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η οικονομία και τονώνεται η απασχόληση, σε μία περίοδο που άρχισαν ήδη να φαίνονται οι συνέπειες της πανδημίας στην κυπριακή οικονομία, στις επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίων αφορά δάνεια που εγκρίθηκαν ή πρόκειται να εγκριθούν από 1/3/2020 μέχρι 31/12/2020 για σκοπούς ιδιοκατοίκησης και συγκεκριμένα την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας (περιλαμβανομένου και μέρους του δανείου για την αγορά του οικοπέδου). Η μέγιστη διάρκεια επιδότησης του επιτοκίου θα είναι τέσσερα χρόνια και θα επιδοτείται το επιτόκιο μέχρι 1,5 ποσοστιαία μονάδα (150 μονάδες βάσης). Δέον να σημειωθεί ότι το ύψος του δανείου δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €300.000, ενώ εξαιρούνται στεγαστικά δάνεια των οποίων το επιτόκιο επιχορηγείται από άλλα  ειδικά σχέδια της κυβέρνησης. Νοείται ότι οι δικαιούχοι είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν πρόσφατη βεβαίωση (όχι προγενέστερη των 30 ημερών) για διευθετημένες ή σε ρύθμιση φορολογικές οφειλές και υποχρεώσεις τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από το Σχέδιο από τα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας  και λειτουργό πελατείας. Εφόσον πληρούν τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί, μπορούν να υποβάλλουν αμέσως την αίτησή τους για επιδότηση των επιτοκίων του νέου  στεγαστικού τους δανείου

 
1967
Thumbnail

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, δημόσιο και το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που προσφέρει αποκλειστικά εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προκηρύσσει για πλήρωση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τις ακόλουθες θέσεις για μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π.) για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, στα εξής Προγράμματα Σπουδών:

ad1mobile
  • Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΒΙΟΗΘΙΚΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΘΙΚΗ» (γλώσσα διδασκαλίας: ελληνική)
  • Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» (γλώσσα διδασκαλίας: ελληνική)

και στις εξής Θεματικές Ενότητες για Διδακτορικά Προγράμματα:

 

  • ΔΣΘΕΕ795 Μεθοδολογία της Έρευνας (χειμερινό εξάμηνο)
  • ΔΣΘΕΕ796 Συγγραφή Επιστημονικών Εργασιών (εαρινό εξάμηνο)

​​​​​​Τα προσόντα και τα καθήκοντα των μελών Σ.Ε.Π. περιγράφονται στη σχετική προκήρυξη των θέσεων, η οποία έχει αναρτηθεί στον ιστοχώρο του Πανεπιστημίου στο σύνδεσμο https://tinyurl.com/y89jhlmw.

Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΑΠΚΥ, https://recruitment.ouc.ac.cy/apply και άρχισαν την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 στις 13:00.

ad2mobile

Οι ενδιαφερόμενοι σε ό,τι αφορά θέματα προσωπικού και εργοδότησης μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού  στο [email protected]

 

article 1