Ενημερωτική καμπάνια GSK για τη Μηνιγγιτιδοκοκκική Μηνιγγίτιδα

«Ενημερώνομαι – Προλαμβάνω τη Mηνιγγιτιδοκοκκική Μηνιγγίτιδα», υπό την αιγίδα της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου

Η νέα, παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης «Ενημερώνομαι – Προλαμβάνω τη Mηνιγγιτιδοκοκκική Μηνιγγίτιδα» ξεκίνησε την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, από τη GSK, υπό την αιγίδα της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, με τη συμμετοχή της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Με 54 καταγεγραμμένα περιστατικά μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας, από όλους τους ορότυπους, στην Κύπρο από το 2004 μέχρι το 2018, με την πλειονότητα των περιστατικών να αφορά νεογέννητα και εφήβους, στόχος της ενημερωτικής καμπάνιας με τίτλο «Ενημερώνομαι – Προλαμβάνω τη Mηνιγγιτιδοκοκκική Μηνιγγίτιδα» είναι να υπενθυμίσει τους γονείς βρεφών, μικρών παιδιών, αλλά και εφήβων ότι η Mηνιγγιτιδοκοκκική Μηνιγγίτιδα είναι μια ύπουλη νόσος που εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και δύναται να έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενή. α

Η Mηνιγγιτιδοκοκκική Μηνιγγίτιδα μπορεί πολύ εύκολα να θεωρηθεί εσφαλμένα στο αρχικό της στάδιο ως απλή ίωση, καθώς παρουσιάζει παρόμοια συμπτώματα, γεγονός που μπορεί οδηγήσει σε μια λανθασμένη διάγνωση. Τα συμπτώματα εξελίσσονται ραγδαία και μπορεί να περιλαμβάνουν αυχενική δυσκαμψία, υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και αιμορραγικό εξάνθημα.  α

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης για την καταπολέμηση της Mηνιγγιτιδοκοκκικής Μηνιγγίτιδας είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός. 6 οροομάδες προκαλούν την πλειονότητα των περιστατικών Mηνιγγιτιδοκοκκικής Μηνιγγίτιδας ο A, B, C, W, X και Y, με την οροομάδα Β να είναι η επικρατέστερη στην Κύπρο με ποσοστό εμφάνισης αντίστοιχο άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν υπάρχει ένα εμβόλιο που να προστατεύει από όλους τους τύπους. Υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια έναντι ορισμένων τύπων του μηνιγγιτιδόκοκκου που βοηθούν στην πρόληψη της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας. 

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Η GSK θα υλοποιήσει σειρά ενημερωτικών δράσεων με στόχο τη συστηματική ενημέρωση των γονέων για τα συμπτώματα, τις επιπτώσεις και την πρόληψη της Mηνιγγιτιδοκοκκικής Μηνιγγίτιδας. Στόχος της GSK είναι η ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση των γονέων, οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλεύονται πρώτα τον παιδίατρό τους.

Η υποστήριξη για την προετοιμασία αυτού του άρθρου χρηματοδοτήθηκε από την GlaxoSmithKline.

 
6794