Ενισχύουν συνεργασία σε κοινούς στόχους Δ. Λεμεσού, ΕΒΕΛ & ΤΕΠΑΚ

Τι αναφέρει ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ

Την ετοιμότητά τους για βέλτιστη συνεργασία προς την κατεύθυνση επίτευξης κοινών στόχων, επανέλαβαν ο Δήμος Λεμεσού, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, έχοντας ήδη θεσμοθετήσει περιοδικές μεταξύ τους επαφές, οι τρεις φορείς συναντήθηκαν χθες στα γραφεία του ΕΒΕΛ και προχώρησαν σε αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, προστίθεται, τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα όπως το υπό σύσταση Κέντρο Καινοτομίας του Δήμου Λεμεσού, η δημιουργία Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο και η παραπέρα προώθηση των συνεργειών ανάμεσα σε ΕΒΕΛ και ΤΕΠΑΚ, περιλαμβανόμενης της τοποθέτησης φοιτητών του Πανεπιστημίου σε επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου για πρακτική άσκηση και για μελλοντική πλήρη απασχόληση.
 
Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές και τα σημαντικά οφέλη σε που προκύπτουν από τη συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στην κοινοπραξία δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου και η πρωτοβουλία Δήμου - ΤΕΠΑΚ για ένταξη της Λεμεσού στο «Δίκτυο Υγειών Πόλεων» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
 
Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Ανδρέας Τσουλόφτας και ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη συνάντηση και σημείωσαν πως προσβλέπουν στην παραπέρα μεταξύ τους συνεργασία.
 
Η επόμενη συνάντηση των τριών φορέων θα πραγματοποιηθεί αρχές φθινοπώρου και στο μεταξύ παραμένει ανάμεσα τους ανοικτό κανάλι επικοινωνίας.
 
(ΚΥΠΕ)

 
3926