Ενοικίαση ή αγορά; Το αιώνιο ερώτημα & τι να προσέξετε

Γιατί η διαβίωση σε ένα μοντέρνο οικιστικό συγκρότημα είναι η σωστή επιλογή…

Με την αγορά του σπιτιού των ονείρων σας, έχετε ταυτόχρονα την ευκαιρία και το πλεονέκτημα να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό περιβάλλον, μπολιάζοντας τους προσωπικούς σας χώρους με τη δική σας αισθητική. Τότε ξεκινάτε να νιώθετε ότι η απόκτηση μιας κατοικίας είναι απόφαση ζωής και το επιθυμητό, είναι η κατεύθυνση προς τη σωστή επιλογή.

Σίγουρα, η αγορά μιας κατοικίας είναι μεγάλη δέσμευση που περιλαμβάνει αρκετά μηδενικά. Από την άλλη, η ενοικίαση είναι μία εύκολη λύση, ωστόσο, η πικρή αλήθεια είναι ότι μία οικογένεια θα πληρώνει αιωνίως κάτι που δεν είναι δικό της. Παράλληλα, ενοικιάζοντας ένα χώρο θα υπάρχουν συχνά τετ-α-τετ με όχι και τόσο φιλικούς ιδιοκτήτες, ενώ θα ζείτε στον περί ου ο λόγος χώρο χωρίς τη δική σας σφραγίδα, αισθητική και διαμόρφωση.

Με την αγορά, θα είστε οι ιδιοκτήτες του χώρου σας, θα μπορείτε να τον διαμορφώσετε όπως ακριβώς επιθυμείτε και θα δίνετε ένα σημαντικό ποσό κάθε μήνα σε κάτι που είναι δικό σας. Το σημαντικότερο είναι ότι θα είναι μια επένδυση που δεν χάνει αξία, φτάνει όμως να έχει τα χαρακτηριστικά που δυνητικά θα την κάνουν να ξεχωρίζει. Αν αποφασίσετε να ενοικιάσετε τον χώρο σας, τότε η επένδυσή σας θα επιφέρει αποτελέσματα, αφού θα την αξιοποιήσετε προς το δικό σας οικονομικό όφελος.

Συνεπώς, εφόσον υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι, η αγορά είναι ίσως η απάντηση στο δίλημμα, αν και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και θα πρέπει να σκεφτείτε αρκετούς παράγοντες προτού πάρετε την τελική σας απόφαση. Με βάση τα δικά σας δεδομένα, επομένως, θα καταλήξετε ποια είναι η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα “ενοικίαση ή αγορά”.

φ

Φανταστείτε να ξεκινάτε την ημέρα σας έχοντας την ευκαιρία να απολαύσετε τον ζεστό σας καφέ διαβάζοντας το περιοδικό σας ή το feed των κοινωνικών σας δικτύων, στον δικό σας καταπράσινο κήπο. Στη συνέχεια κατευθύνεστε στην κουζίνα σας για να ετοιμάσετε το πρωινό σας στη μοντέρνα και άνετη κουζίνα, όπου η διαρρύθμιση με την open plan διάταξη του χώρου σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα άνετο σπιτικό για εσάς και την οικογένεια σας. Είναι μοναδικό αυτό που προσφέρει η απόκτηση του δικού σας σπιτικού, είναι οι στιγμές που θα   ζήσετε σε αυτό. Είναι οι μέρες που θα καλέσετε για δείπνο τους φίλους σας και θα γεμίσετε το χώρο σας με την παρέα σας και θα δημιουργήσετε για εσάς και για τους καλεσμένους σας το ιδανικό περιβάλλον. 

Επίσης, σκεφτείτε να ζείτε σε ένα οικιστικό συγκρότημα που θα μπορείτε να ξεκινάτε την ημέρα σας στο κοινόχρηστο γυμναστήριο του, ενώ τα καλοκαίρια θα απολαμβάνετε μαζί με την οικογένεια σας την εξωτερική πισίνα, κόντρα στις ανυπόφορες θερμοκρασίες των θερμών ημερών της χώρας μας. Αντίθετα, τον χειμώνα θα απολαμβάνετε παρόμοιες ανέσεις, όπως η υποδαπέδια θέρμανση για τις κρύες μέρες και νύχτες, ειδικά κατά την περίοδο που διανύουμε.

Ταυτόχρονα, οι κοινόχρηστοι χώροι θα δημιουργήσουν μοιραία νέες σχέσεις, ακόμα και φιλίες, καθότι τα μέλη αυτής της κοινότητας θα αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, απολαμβάνοντας στο έπακρο τις υπηρεσίες που θα είναι κυριολεκτικά έξω από την πόρτα τους.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα που ανακαλύψαμε είναι το νέο οικιστικό έργο στη Λεμεσό που φέρει το όνομα “Lakeview Residence”. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υπερσύχρονο συγκρότημα κατοικιών το οποίο βρίσκεται στα προάστια της Λεμεσού, στα Πολεμίδια, σε μία ήσυχη ανεπτυγμένη περιοχή, με εύκολη πρόσβαση σε χρήσιμες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με την έρευνά μας, είναι ένα οργανωμένο συγκρότημα με κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, παιδότοπο, κοινόχρηστη πισίνα και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες, με κυρίαρχο το αίσθημα της οικιστικής κοινότητας. 

RE

SDV

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει δέκα μοντέρνες ανεξάρτητες κατοικίες 3 και 4 υπνοδωματίων, όπως επίσης και τρία ξεχωριστά κτηριακά μπλοκ διαμερισμάτων, καθώς και τέσσερα ρετιρέ 4 υπνοδωματίων με τζακούζι.  

φ

GF

Η άνεση στη διαρρύθμιση των εσωτερικών του χώρων καθώς και η παροχή λεπτομερειών όπως υποδαπέδιαθέρμανση, μεγάλα διπλά τζάμια, ψηλοτάβανη οροφή, μεγάλες καλυμμένες βεράντες, καθιστούν το οικιστικό έργο της εταιρείας bbf® την ιδανικότερη επιλογή για κάθε οικογένεια.

φ

Εάν, λοιπόν, η επιλογή στο μεγάλο ερώτημα είναι η “αγορά” τότε τα χαρακτηριστικά της πιο πάνω επιλογής θα πρέπει να είναι ψηλά στις προτεραιότητες σας.

 
8028