Επαναλειτούργησε το σφαγείο «Cypra» με παρέμβαση Αναστασιάδη

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου στην Digital Tree

Επαναλέιτουργεί από σήμερα (20/11) παρά την αναστολή της λειτουργίας του δήλωσε στον δημοσιογράφο, Αντώνη Αδάμου στην εκπομπή της Digital Tree, «Business Hour», ο Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες ώστε να δημιουργηθεί διυπουργική επιτροπή η οποία θα αναλάβει την επίβλεψη του σφαγείου.

Υπενθυμίζεται πως, την αναστολή λειτουργίας του σφαγείου ανακοίνωσε το σφαγείο CYPRA, χθες (19/11), επεσημαίνοντας ότι, αυτό που έχει σημασία είναι ότι γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες επαναλειτουργίας της μονάδας, σε απόλυτη συμφωνία με τις πρόνοιες και τους νόμους του κράτους.

Την ίδια ώρα στην χθεσινή ανακοίνωση του το σφαγείο σημείωσε πως, το τελευταίο διάστημα σειρά γεγονότων έχουν προκαλέσει ερωτηματικά και αβεβαιότητα γύρω από ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της εταιρείας. Για όλα τα θέματα υπάρχουν τεκμηριωμένες απαντήσεις που θα δοθούν στις αρμόδιες αρχές του κράτους. Με αυτές θα συνεργαστεί η επιχείρηση, θέτοντας τα δεδομένα των εργασιών τής μονάδας στη διάθεσή τους, προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματικότητα και, εάν υπάρξουν ευθύνες, αυτές να αναληφθούν.

Όσον αφορά το αν υπάρχει έλλειψη κρέατος στην κυπριακή αγορά,  ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών ΚύπρουΚώστας Λειβαδιώτης, μίλησε στον δημοσιογράφο, Αντώνη Αδάμου και στην εκπομπή της Digital Tree, «Business Hour», την Πέμπτη (18/11)  σημειώνοντας πως «ήδη υπάρχει έλλειψη του βόειου του κρέατος. Άρχισε να διανέμεται από την οργάνωση των αγελαδοτρόφων, η οποία εξυπηρετά γύρω στα 350 κρεοπωλεία παγκύπρια, ωστόσο, αντιλαμβάνεστε όταν έχουν σφαχτεί κάπου 80 μοσχάρια σε δύο ημέρες για να καλύψουν την Κύπρο, άρα τι μπορεί να πάρει ο καθένας από τα περισσότερα από 700 σημεία πώλησης κρεάτων στην Κύπρο». 

Σχετικά με το πότε δεν θα έχουμε έλλειψη κρέατος στην Κύπρο ο κ. Λειβαδιώτης σημείωσε πως «σίγουρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πρέπει πρώτα να αντικαταστήσεις το προσωπικό στο σφαγείο πρώτα. Είναι πολύ δύσκολη η εξεύρεση προσωπικού σε αυτές τις δουλειές. Δεν πάνε οι Κύπριοι σε αυτές τις εργασίες». 

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως για το όλο ζήτημα με τα σφαγεία σχετικά με αδήλωτους εργαζόμενους, η Αστυνομία ετοιμάζει φακέλους και για τους δύο ιδιοκτήτες των σφαγείων (CYPRA και A&A,) για παράνομη εργοδότηση.

 
3018
Thumbnail