Επένδυση σταθμός για την NAGA, που εδρεύει σε Λεμεσό και Αμβούργο

Η Apeiron του Christian Angermayer, το Founders Fund του Peter Thiel & ο Igor Lychagov της Exness, επενδύουν στην NAGA

Γράφει ο Μιχάλης Τυρίμος

Σε σημερινή ανακοίνωση της η NAGA, που έχει έδρα το Αμβούργο και την Λεμεσό, δήλωσε αύξηση κεφαλαίου τάξης του 10% έναντι 22.7 εκ. ευρώ και την είσοδο νέων στρατηγικών επενδυτών παγκοσμίου κλάσης.

Οι επενδυτές συμπεριλαμβάνουν την Apeiron Investments μέσω του επενδυτικού της ταμείου Elevat3 που επικεντρώνεται σε επενδύσεις επιπέδου Series A και Pre-IPO σε συνεργασία με το Founders Fund του Peter Thiel, και τον ιδρυτή της Exness Igor Lychagov. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Peter Thiel ήταν ο πρώτος επενδυτής στο Facebook και ότι μέχρι σήμερα, το Founders Fund έχει επενδύσει σε εταιρείες όπως η Palantir, Stripe, AirBnb, SpaceX του Elon Musk, Wish, Spotify και πολλές άλλες.

D
*Οι δισεκατομμυριούχοι επενδυτές Igor Lychagov, Christian Angermayer, και Peter Thiel

Παράλληλα με την σημερινή επένδυση τους η Apeiron Investments και το Founders Fund σκοπεύουν να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους θέση στην NAGA, με την αγορά του 22% των μετοχών της εταιρείας. Ήδη είναι σε συζήτηση με την FOSUN Group και άλλους μετόχους, προς εξαγορά των μετοχών τους. 

Η NAGA είναι μια παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρεία fintech που εδρεύει στο Αμβούργο και την Λεμεσό. Τον περασμένο Απρίλιο, όπως αναφέρθηκε στην Brief, η NAGA έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με των όγκο συναλλαγών της να αυξάνεται κατα 155% απο την περασμένη χρονιά ξεπερνώντας τα $70 δισ., και με τις εγγραφές νέων χρηστών στις πλατφόρμες της να αυξάνονται κατά 480%.

Οι γενικοί διευθυντές και μέτοχοι της NAGA, Benjamin Bilski και Μιχάλης Μυλωνάς, δήλωσαν την ευχαρίστηση τους για την εξέλιξη και τόνισαν ότι αποτελεί σημείο σταθμό για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας. Συγκεκριμένα ο Bilski ανέφερε ότι η NAGA διαθέτει περισσότερους από 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένους λογαριασμούς, λειτουργεί σε περισσότερες από 100 χώρες και βρίσκεται σε καλό δρόμο για αύξηση των εσόδων κατά περισσότερο από 100% το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

 

Tags
 
6787