Επιχειρηματικά δάνεια πέραν του €1 δισ., απέκτησε ο Όμιλος APS

Πρόκειται για εξασφαλισμένα επιχειρηματικά δάνεια

Την απόκτηση ενός νέου χαρτοφυλακίου εξασφαλισμένων επιχειρηματικών δανείων με λογιστική, αξία άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, από την Bain Capital Special Situations, ανακοίνωσε ο Όμιλος APS.

Σε ανακοίνωση ο Όμιλος APS, με παρουσία σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, ο οποίος διαχειρίζεται πάνω από 100 χαρτοφυλάκια ονομαστικής αξίας άνω των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει πως η ολοκλήρωση της συναλλαγής  απόκτησης του χαρτοφυλακίου FRAME «ενισχύει την ηγετική θέση της APS στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Σύμφωνα με την APS, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει εξασφαλίσεις σε πάνω από 3.000 ακίνητα, κυρίως εμπορικά, οικιστικά, βιομηχανικά, ξενοδοχεία, αλλά και οικόπεδα.

«Τα στελέχη μας στην Αθήνα και στην Πράγα εργάστηκαν εντατικά για αυτήν τη συναλλαγή και έτσι είμαι πολύ ικανοποιημένος με την επιτυχή ολοκλήρωση  της κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2022», δήλωσε ο Martin Machon, Διευθύνων Σύμβουλος και αποκλειστικός μέτοχος του Ομίλου Εταιρειών APS Group.

Από την πλευρά του, ο Chief Investment Officer, Viktor Toth, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δήλωσε ότι «συμβάλαμε αποφασιστικά στη υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής συμφωνίας, ορόσημο για τη δευτερογενή αγορά».

ΚΥΠΕ

 
7926