Επισκέφθηκε το Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας ο Υφ. Ναυτιλίας

Ενημερώθηκε για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης από τον ιδρυτή της Kition Ocean Holdings Πάνο Αλεξάνδρου

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω Βασίλης Δημητριάδης επισκέφθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου το Λιμάνι και τη Μαρίνα της Λάρνακας. 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας από τον ιδρυτή της Kition Ocean Holdings κ. Πάνο Αλεξάνδρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Kition Ocean Holdings επίσης ο Γενικός Διευθυντή του Λιμανιού της Λάρνακας κ. Gideon Golber και ο Διευθυντής της Μαρίνας Λάρνακας Καπτ. Πάρης Δημητρίου. 

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης σε δήλωση του στο περιθώριο της επίσκεψης  ανέφερε ότι το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας «δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να προσελκύσουμε περαιτέρω κρουαζιερόπλοια στην Κύπρο και περισσότερες εταιρείες που θα έχουν πολλαπλές επιλογές, ενώ το χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για την πόλη της Λάρνακας αλλά για την οικονομία όλης της Κύπρου»

τξτρξτρξρ

«Υπάρχει μια ξεκάθαρη προστιθέμενη αξία για τις θαλάσσιες μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα της Κύπρου αλλά και για τον τομέα της κρουαζιέρας και των σκαφών αναψυχής» είπε.

Πρόσθεσε ότι ως Υφυπουργείο Ναυτιλίας «έχουμε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που υπάρχουν συνέργειες και συνδέσεις με το λιμάνι. Είναι δηλαδή ο έλεγχος του κράτους λιμένα που ασκούμε, τα θέματα του κέντρου παρακολούθησης των πλοίων, είναι η ασφάλεια και προστασία των λιμενικών εγκαταστάσεων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα μας, θέματα τα οποία θα δούμε με την ανάδοχο εταιρεία, για να δούμε πώς καλύτερα και πιο αποτελεσματικά θα διαμορφωθούν, έτσι ώστε να συνάδουν πλήρως με τις υποχρεώσεις μας, είτε αυτές απορρέουν από την εθνική ή από την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Ο Ιδρυτής της Kition Ocean Holdings κ. Πάνος Αλεξάνδρου ανέφερε πως «με χαρά φιλοξενούμε σήμερα τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, ένα έργο που έχουμε αναλάβει τον Απρίλιο του 2022.  Ένα έργο που προχωρά σωστά και προγραμματισμένα.  Είμαστε στο στάδιο αδειοδότησης του καινούργιου τερματικού επιβατών που θα δημιουργήσουμε στο λιμάνι Λάρνακας και είμαστε σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών με διάφορες εταιρείες τουρισμού ούτως ώστε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η βιομηχανία κρουαζιέρας της Κύπρου και μέσω του λιμένα Λάρνακας.»

Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε επίσης ότι «είναι σημαντική η προσφορά του Υφυπουργείου Τουρισμού, τόσο του λιμένα και της μαρίνας Λάρνακας στη γενική κοινωνία και οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πιστεύουμε ότι προχωρούν όλα προς το σωστό δρόμο ούτως ώστε να  μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε το έργο μας όπως το έχουμε περιγράψει.»

τψθυρκυτ

Συνεχίζοντας ο Ιδρυτής της Kition Ocean Holdings πρόσθεσε επίσης πώς «στόχος το 2023 είναι εκτός από τις υφιστάμενες, να προσθέσουμε ένα μικρό αριθμό κρουαζιέρων, γύρω στις 8 με 10 αλλά έχουμε σχέδια πολύ σύντομα να λειτουργήσει το λιμάνι ίσως ακόμα και ως έδρα για κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο, ούτως ώστε να δούμε μια τεράστια αύξηση στην επισκεψιμότητα με κρουαζιέρα.»

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον εκτός από τα κρουαζιερόπλοια από το Ισραήλ που φτάνουν στο λιμάνι της Λάρνακας ενδεχομένως η Kition Ocean Holdings να προσεγγίσει εταιρείες που πηγαίνουν στο λιμάνι Λεμεσού, ο Πάνος Αλεξάνδρου είπε πως «όχι τόσο στο λιμάνι Λεμεσού. Κάποιες εταιρείες πηγαίνουν Λεμεσό γιατί σήμερα είναι το μόνο λιμάνι που μπορεί να εξυπηρετήσει τέτοιου μεγέθους πλοία και με τόσο μεγάλο αριθμό επιβατών».

Σημείωσε επίσης πως «με το νέο τερματικό επιβατών, δεν προσπαθούμε να πάρουμε τη δουλειά που έχει το λιμάνι Λεμεσού αλλά να φέρουμε έξτρα εταιρείες κρουαζιέρας ούτως ώστε ακόμα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια από αυτά που μπαίνουν στο λιμάνι Λεμεσού, να μπορούν να εξυπηρετηθούν από το λιμάνι Λάρνακας».

Όπως είπε ο κ. Αλεξάνδρου «η εγγύτητα του λιμανιού της Λάρνακας με το αεροδρόμιο, διαδραματίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Ηδη ένα από τα προγράμματα που σχεδιάζουμε είναι το arrive-stay-sale το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας, να μείνει μια-δύο μέρες στη πόλη και μετά να αναχωρήσει από το λιμάνι για την κρουαζιέρα του».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας σημείωσε από την πλευρά του ότι «η Κύπρος έχει πλέον μπει στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας, μέσω μεγάλων εταιρειών που έχουν στη διαχείριση τους τα κρουαζιερόπλοια, με τις στοχευμένες κινήσεις του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Μεταφορών. Το γεγονός ότι αναπτύσσεται και το λιμάνι της Λάρνακας, δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για να προσελκύσουμε περαιτέρω κρουαζιέρες στην Κύπρο και περισσότερες εταιρείες που θα έχουν πολλαπλές επιλογές». 

|Linked In: Kition Ocean Holdings Ltd

ητθτρξτρ