Επίσκεψη ΕΤΑΠ Λευκωσίας σε Κάμπο, Τσακκίστρα και Μηλικούρι

Κατά την επίσκεψη καταγράφηκαν οι ανάγκες της περιοχής του Κάμπου σε σχέση με τον τουρισμό

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας πραγματοποίησε από κοινού επίσκεψη με το Υφυπουργείο Τουρισμού στην περιοχή του Κάμπου το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Την ΕΤΑΠ Λευκωσίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Κρίγγου, ενώ ο κ. Παναγιώτης Παπαφιλίππου παραστάθηκε εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λευκωσίας.

Οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν τα χωριά Κάμπος, Τσακκίστρα και Μηλικούρι, συνομίλησαν με τους Κοινοτάρχες, ενώ παράλληλα κατέγραψαν τις ανάγκες της περιοχής σε σχέση με τον τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΤΑΠ Λευκωσίας δεσμεύτηκε για την ανάληψη έργων αναβάθμισης και προβολής μονοπατιού της φύσης στην περιοχή Κεφαλόβρυσο, την αναβάθμιση του εκδρομικού χώρου «Καλονόματη», καθώς και την διεκπεραίωση έργων αισθητικής αναβάθμισης στην περιοχή του Κάμπου. Η αντιπροσωπεία της ΕΤΑΠ επισκέφθηκε επίσης και το Μουσείο Δασικής Κληρονομίας Κάμπου, που είναι μοναδικό στο είδος του.

>>> Διαβάστε επίσης: Δήμοι & Κοινότητες: Θα εισπράξουν τέλη, φόρους και άλλα €100 εκ. <<<

Παράλληλα έγιναν συζητήσεις σε σχέση με την κατοχύρωση της εμπορικής επωνυμίας και προέλευσης «Ρίγανη Κάμπου», την ποιοτική αναβάθμιση και η στήριξη του φεστιβάλ Κερασιού και την υποβολή εισηγήσεων ως προς την αναβάθμιση λειτουργίας των ξενώνων στο Μηλικούρι.

Η αναβάθμιση της κυπριακής υπαίθρου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, η οποία δεσμεύθηκε ότι θα εντατικοποιήσει τις ενέργειές της για την στήριξη της περιοχής.

 
7047
Thumbnail