Επίσκεψη της πρέσβειρας των ΗΠΑ στο τερματικό της Eurogate

Την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate στο λιμάνι Λεμεσού, είχε χθες η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, κ. Judith Garber, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της. 

Εκ μέρους της διοίκησης της Eurogate Container Terminal Limassol, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων, Capt. Γιώργος Πούρος, παρουσίασε στην κ. Garber τη λειτουργία και τις δυνατότητες του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων της Eurogate στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του τερματικού. Η επίσκεψη της Αμερικανίδας πρέσβειρας έγινε στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Σταύρου Μιχαήλ και του διευθυντή του λιμανιού Λεμεσού, κ. Παναγιώτη Αγαθοκλέους. 
γ

Ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Eurogate Container Terminal Limassol Ltd,  Capt. Γιώργος Πούρος, ευχαρίστησε την κ. Garber για την επίσκεψή της, κάνοντας λόγο για μια παραγωγική συνάντηση. «Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στην πρέσβειρα τον σημαντικό εκσυγχρονισμό στις υποδομές και τον τρόπο λειτουργίας του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων που έχουμε κάνει από το 2017 που αναλάβαμε τη διαχείρισή του, με έμφαση και στα θέματα ασφάλειας, για τα οποία η ίδια έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συζητήσαμε ακόμη τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ανάπτυξη του τερματικού, ως το πλέον ασφαλές και υπερσύγχρονο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων σε μια κομβική περιοχή, μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αιγύπτου», ανέφερε.
γ

Από την πλευρά της, η κ. Garber, μετά το πέρας της συνάντησης με τη διοίκηση της Eurogate Container Terminal Limassol, έκανε λόγο για μια εξαιρετική παρουσίαση της λειτουργίας και των υποδομών του λιμανιού Λεμεσού απ’ όπου διακινείται το 90% των εισαγωγών και εξαγωγών της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξέφρασε τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνεργαστούν με την Κύπρο για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του λιμανιού. 
γ

Tags
 
5428