Έρχεται κέντρο Καινοτομίας κόστους €350.000 στη Λεμεσό

Που θα κατασκευαστεί και τι θα προωθήσει

Σε ώθηση στις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας, μέσα από τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας, προσβλέπει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος υπέγραψε σήμερα (7/4) τα συμβόλαια με την εταιρεία, που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας, εντός του 2021, στοχεύει στη στήριξη νέων επιχειρηματιών και ενδιαφερόμενων φορέων, προς ανάδειξη των προκλήσεων για Γαλάζια Οικονομία και ανάπτυξη ιδεών «start-up»,  για τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Το Κέντρο, που θα βρίσκεται στις δημοτικές υποδομές της Φραγκλίνου Ρούσβελτ, θα λειτουργεί σε άμεση συνεργασία και σύνδεση  µε τα δύο πανεπιστήμια της Λεμεσού, που διαθέτουν τμήματα στις ναυτιλιακές σπουδές, καθώς επίσης και με άλλους συναφείς επαγγελματικούς φορείς και κέντρα ερευνών, προστίθεται.
 
 Η κατασκευή του, με προϋπολογιζόμενο κόστος €350.000, ξεκινά άμεσα μετά τη σημερινή υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρίας Karpozilos Constructions and Developments Ltd  Δημήτρη Καρπόζιλο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, μετά την υπογραφή των συμβολαίων, «η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας, η οποία με τη σειρά της στηρίζει την επιχειρηματικότητα, συμβάλλει στην προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, και δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής ευημερίας για τους πολίτες της Λεμεσού».
 
 «Το Κέντρο αναμένεται να δώσει ώθηση στις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας, καθώς η Λεμεσός φιλοξενεί περισσότερες από 200 εταιρείες που παρέχουν ναυτιλιακές υπηρεσίες, διαθέτει λιμάνι πολλαπλών χρήσεων, σύγχρονη μαρίνα αναψυχής και μεγάλη τουριστική και βιομηχανική δραστηριότητα», συμπλήρωσε.
 
Σημειώνεται, επίσης, ότι το έργο περιλαμβάνεται στα έργα που συγχρηματοδοτούνται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξης»  με άξονα προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» της προγραμματικής περιόδου 2014 -2020, τους Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο.  

ΚΥΠΕ